Nieuws

Hoe is het met: Michael Schimpelsberger

Hoe is het met: Michael Schimpelsberger

Eind 2007 maakte Michael Schimpelsberger op 16-jarige leeftijd de overstap van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg naar FC Twente. Hij werd destijds gezien als één van de grootste talenten van het land maar wist bij FC Twente nooit echt door te breken. Ondertussen is hij weer terug in zijn vaderland en speelt zijn wedstrijden voor de meest succesvolle Oostenrijkse club ooit, Rapid Wien.

Bij Twente doorliep hij alle jeugdelftallen evenals die van Oostenrijk en in 2010 maakte hij als 19-jarige zijn debuut uit voor FC Twente uit bij PSV (0-1 winst). Enkele dagen daarna mocht Michael invallen tijdens het CL duel tegen Werder Bremen welke hij opluisterde met een assist. Toch kreeg hij nooit echt het gevoel de kans om door te breken en koos hij in januari 2011 voor een terugkeer naar zijn geboorteland en tekende een 3,5-jarig contract bij Rapid Wien.

Tijdens zijn eerste halve seizoen bij de "Hütteldorfer" kwam hij tot 6 wedstrijden en in het eerste volledige seizoen 2011-2012 kwam Schimpelsberger 26 keer in actie voor de Oostenrijkse topclub. Hiermee eindigde de club als 2e achter Red Bull Salzburg en kwalificeerde zich begin van dit seizoen voor de Europa League.

Helaas was het Europese avontuur allesbehalve succesvol er verloor de club de eerste 5 wedstrijden. Toch eindigde het avontuur, ondanks de uitschakeling, positief voor Schimpelsberger en zijn club. Na een blessure die hem 7 wedstrijden aan de kant hield kon hij weer spelen en pardoes won Rapid het laatste groepsduel van FC Metalist Kharkiv.

Schimpelsberger die bij FC Twente als centrale middenvelder en als centrale verdediger speelde maakt nu zijn minuten als offensieve rechts-back. Het afgelopen weekend was hij belangrijks voor de club in de vorm van een assist op teamgenoot Terrence Boyd die de 2-1 en hiermee het winnende doelpunt scoorde.


Sinds de terugkeer van zijn blessure heeft Rapid Wien geen punt meer verspeeld. Dat het niet met het beste voetbal gepaard gaat zal hem dan ook een zorg zijn. Hetgeen hij wel van baalt is de winterstop die voor de deur staat en de flow zal worden onderbroken.

Met nog één wedstrijd te spelen voor de winterstop staat Rapid Wien 3e met evenveel punten als Red Bull Salzburg en 7 punten achterstand op aartsrivaal Austria Wien.

Het doel van de nog maar 21-jarige back is dan ook duidelijk, na de winterstop een serieuze aanval doen op de koploper die direct na de winterstop op bezoek komt bij Rapid. "Maar eerst moeten we dit weekend de punten binnenhalen en dat zal uit bij SC Wiener Neustadt geen gemakkelijke opgave worden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties