Nieuws

Hoe is het met: Rico Steinmann

Hoe is het met: Rico Steinmann

Rico Steinmann kwam op 29-jarige leeftijd over van het Duitse FC Köln naar FC Twente. Hier werd hij herenigd met zijn voormalig trainer bij Chemnitzer FC Hans Meyer. In totaal speelde Steinmann 46 wedstrijden voor FC Twente waarin hij 4 keer het net wist te vinden. Tegenwoordig werkt hij als marketeer bij een groothandel. Een bewuste keuze. "Ik heb altijd graag gevoetbald, maar alles eromheen is niet mijn ding. Dit wist ik al toen ik nog voetbalde", aldus de ondertussen 46-jarige Steinmann.

[caption id="attachment_43781" align="alignright" width="300"]Rico Steinmann Steinmann als international van het voormalige DDR tegen de voormalige Sovjet-Unie.[/caption]Toch was Steinmann in 2003 even actief in het voetbal als algemeen directeur van de club waar hij debuteerde Chemnitzer FC, in de DDR tijd FC Karl-Marx-Stadt geheten. "Klopt, en daar heb ik ook veel plezier aan gehad. Maar hier ben ik eigenlijk ingetrokken. Het was een zware tijd voor de club, de club heeft mij gevraagd en ik heb toen graag geholpen. Daarna ben ik ook nog benaderd door andere clubs, maar heb uiteindelijk besloten me op een andere carrière te richten."

Rico Steinmann maakte in het seizoen 1985-1986 zijn debuut voor het toenmalig Oost-Duitse FC Karl-Marx-Stadt. Hij schopte het tot international en speelde in totaal 23 wedstrijden voor de voormalige DDR. Na de Duitse hereniging in 1990 verandere de clubnaam FC Karl-Marx-Stadt in Chemnitzer FC. Een jaar later vertrok hij naar het westerse FC Köln om daar zeven jaar de clubkleuren te verdedigen. De volgende stap werd FC Twente waar Steinmann absoluut geen spijt van heeft gehad.

Spel van FC Twente paste goed bij mij

rico steinmann"Nadat FC Twente mij benaderde heb ik een aantal wedstrijden bekeken en het viel me gelijk op dat het technische spel dat de club speelde goed bij me paste. Bovendien was hans Meyer er trainer die ik nog kende van mijn tijd bij Chemnitzer FC. Wat dat betreft heb ik geen spijt van de overgang. Had ik mijn achillespees niet gescheurd, had ik voor zeker nog een paar jaar langer voor FC Twente gespeeld."

Hans Meyer staat bij Rico Steinmann hoog in het vaandel en is één van de beste trainer waarmee hij heeft gewerkt. Ook heeft hij een hoge pet op van Morten olsen waarmee hij samenwerkte bij FC Köln. "Van beide heb ik technisch en strategisch heel veel afgekeken."

Hans Meyer en Rico Steinmann hebben nog altijd contact met elkaar zo zegt hij in gesprek met Transfermarkt.de. "Met Olsen niet meer, maar met Meyer nog wel. We zien elkaar binnenkort tijdens een jubileumwedstrijd van Chemnitzer FC." Het is dit jaar alweer 25 jaar geleden dat de club onder de huidige naam en als Bundesliga club voor het eerst, en voor het laatst, Europees voetbal speelde.
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties