Nieuws

Hoe koud wordt het in Boekarest?

Hoe koud wordt het in Boekarest?

Alarmerend bericht vanuit Roemenië: Steaua's stadgenoot Dinamo Boekarest heeft een aanvraag ingediend bij de Roemeense voetbalbod om de competitie later te hervatten dan de geplande 25 februari. Reden: de ijzige kou die Oost-Europa teistert.

Volgens enkele meteorologen kan het kwik tijdens Steaua Boekarest - FC Twente dalen tot -20 graden Celsius. Officieel mag er dan niet worden gevoetbald (grens ligt bij -15), maar vorig jaar tijdens de uitwedstijd in Moskou tegen Rubin Kazan werd er al aangetoond dat er wel eens wordt gesjoemeld met de thermometers om de wedstrijd toch doorgang te kunnen laten vinden.

Maar of de angst voor zulke horrortemperaturen ook gegrond is, is de vraag. De Nederlandse website WeerOnline verwacht voor volgende week donderdag een minimumtemperatuur van -13 graden en en maximum van -1 graden. Buienradar verwacht een minimum van -8 graden en een maximum van -3 graden.

Conclusie is dat het zeker wel koud wordt volgende week in Boekarest, zeker ook onder het vriespunt, maar dat de gevreesde '-20' toch niet gehaald zal worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties