Nieuws

Huntelaar neemt geen risico's

Huntelaar neemt geen risico's

De kans dat Klaas-Jan Huntelaar op tijd fit is voor het Europa Leagueduel tegen FC Twente is uiterst klein. „Een profvoetballer zoekt altijd de lichamelijke grens op om erbij te zijn. Maar bij een hoofdblessure is dat wat mij betreft anders”, zei de topschutter van Schalke 04. "Met die hersenen moet ik het nog een hele tijd doen.”

„Als je te vroeg begint, kun je vaker en langer hoofdpijn hebben dan normaal, zelfs chronische hoofdpijn krijgen. Bij een nieuwe tik wordt de kans op een hersenschudding ook groter”, wist Huntelaar na informatie te hebben ingewonnen. Om geen enkel risico te nemen, toog hij op zijn vrije dag naar sportpark De Toekomst in Amsterdam. „In mijn Ajax-tijd heb ik al eens een hersenschudding gehad. Om te kijken of ik weer kon spelen, heeft clubarts Edwin Goedhart destijds een testje uitgevoerd. En dat leek me nu weer raadzaam. Ik heb veel vertrouwen in Edwin”, verduidelijkte hij zijn bliksembezoek.


De voortekenen waren niet zo gunstig. „Ik liet de wedstrijd tegen Freiburg (2-1 verlies, red.) zaterdag niet voor niets lopen, was in het weekeinde moe en sliep heel veel. Achter in mijn hoofd had ik een apart gevoel, een zeurderige pijn. Zondag heb ik wel twintig minuutjes kunnen joggen.”

Reactiesnelheid
Gisteren zat hij aan het einde van de middag met de muis in zijn hand. „Achter de computer werd mijn reactiesnelheid gemeten. Edwin kon de resultaten vergelijken met de vorige keer en mijn reactie als ik topfit ben.” De uitkomsten zal Huntelaar vandaag met Schalke bespreken. „De club wist ervan dat ik naar Ajax was, vond het goed dat ik extra gegevens verzamelde.”

Bron: Telegraaf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties