Nieuws

"Ik ben echt enorm trots op de meiden"

"Ik ben echt enorm trots op de meiden"

Gisteravond wisten de FC Twente vrouwen wederom een uitstekende prestatie neer te zetten. Voor zo'n 3.000 toeschouwers pakten de Tukkers de dubbel ten koste van Ajax. Het duel in Den Haag was een echte finale te noemen, en op veel momenten was de spanning zeer hoog. De Tukkers zijn maar wat blij dat de beker mee is gegaan naar Enschede. Dit betekende de tweede hoofdprijs van het seizoen voor de ploeg van Arjan Veurink. "Het is voor ons een fantastisch seizoen geweest".

"Ik ben echt enorm trots op de meiden. Dat we vanavond de KNVB beker hebben gewonnen is echt een beloning voor ons harde werken. Ik kan niet anders zeggen dan dat het dik verdiend is dat wij er uiteindelijk met de winst vandoor zijn gegaan." aldus hoofdtrainer Arjan Veurink op de officiële website van FC Twente.

Ellen Jansen maakte een zeer belangrijke treffer tegen het einde van de wedstrijd. Vlak daarna wist Ajax de tweede van de avond te scoren, maar door de late treffer van Jansen bleven de Tukkers tot aan het einde van de reguliere en vijf minuten blessuretijd op voorsprong. "Ik sta hier echt met een fantastisch gevoel. Voorafgaand aan dit duel hebben we tegen elkaar gezegd dat we hoe dan ook deze KNVB beker wilden pakken. Dit was voor de meeste meiden in dit elftal eigenlijk de enige prijs die er nog miste." aldus de trefzekere Ellen Jansen, ook op de officiële website van FC Twente.

[google] De spanning was op veel momenten om te snijden, maar geen moment wist de tegenstander op gelijke hoogte of op voorsprong te komen. "In de ontlading bij alle goals was goed te zien hoe graag we die winst wilden pakken. Vooral toen ik de 3-1 binnenschoot, had ik het gevoel dat de wedstrijd was beslist. Toch viel laat in de tweede helft nog de aansluitingstreffer van Ajax. We wisten echter allemaal dat er nog maar weinig tijd te voetballen was, dus dat we de wedstrijd rustig moesten uitvoetballen. Uiteindelijk hebben we dat goed gedaan en hebben we vol overtuiging die KNVB Beker gepakt." besluit ze.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties