Nieuws

Instorten dak "geen ramp"

Instorten dak "geen ramp"

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede heeft het instorten in juli van een dakdeel van het stadion van FC Twente bewust geen ‘ramp’ willen noemen, ondanks de slachtoffers. „Enschede kent maar één ramp, de vuurwerkramp”, legde hij uit. Vanwege de omvang leek ‘drama’ meer gepast.

„Er was sprake van een ernstig ongeluk. Hoe zakelijk het ook klinkt, er zijn gradaties. Enschede kent één ramp”, lichtte hij toe.

Terugblik
In het maandelijkse overleg van Twentse burgemeesters, het Openbaar Ministerie, brandweer en de politie werd maandag teruggeblikt op de manier waarop het ongeluk onder leiding van burgemeester Peter den Oudsten werd aangepakt.

Commandant Stephan Wevers van brandweer Twente vertelde dat brandweerlieden baat hebben gehad bij sociale media. Op weg naar het stadion van FC Twente konden brandweerlieden op hun iPad via Twitter verstuurde foto’s zien. De brandweer heeft daarop voortdurend sociale media gevolgd. „Dat hielp om een beeld te krijgen”, aldus Wevers.

Heftige momenten
Hij vertelde van de heftige momenten die hulpverleners meemaakten. „Er wordt geschreeuwd, een slachtoffer ligt bekneld op tien meter afstand. Maar is het veilig om erheen te gaan? Kan de stang worden doorgeknipt? Word je de held of wordt het jouw einde?”, zo beschreef hij.

Veel hulpverleners zijn volgens hem met bloed in aanraking gekomen. Dat leidde tot medische onderzoeken naderhand. Wevers zei dat de nazorg beter kan, door voorrang te geven aan mensen die hebben gereanimeerd.

Bestel nu de FCTwente.NU wandkalender 2012, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties