Nieuws

"Jakson Coelho in belangstelling van FC Twente"

"Jakson Coelho in belangstelling van FC Twente"

Volgens geruchten is FC Twente bezig met het aantrekken van de Braziliaanse aanvaller Jakson Coelho. De 25-jarige speler staat momenteel onder contract bij Al-Ahli Football Club uit Dubai waar hij op de transferlijst is gezet. Naast FC Twente hebben onder meer Galatasaray en zijn vorige club Trabzonspor interesse.

Coelho is niet geheel onbekend in Nederland. Als 18-jarige werd hij als groot talent naar Nederland gehaald door Feyenoord. Echter Verkocht Feyenoord hem om onbekende reden weer door waarna hij nas omzwervingen via Getafe, Flamengo, Genk en Westerlo zijn heil vond bij Metalist Charkov uit de Ukraine.

Bij Metalist Charkov liet de Braziliaan zijn voeten spreken en kwam hij in drie jaar tijd tot 61 wedstrijden waarin hij 30 keer het doel wist te vinden. Dit bleef niet onopgemerkt in Europa en in de zomer van 2010 volgde een transfer naar het Turkse Trabzonspor die de "Jajá" voor een bedrag van 4 miljoen Euro over nam.

Ook bij Trabzonspor waren de statistieken prima. Tijdens het eerste seizoen kwam hij tot 29 wedstrijden waarin hij 12 maal wist te scoren. Het eerste seizoen bleek echter ook het laatste seizoen. Coelho kreeg een aanbieding van Al-Ahli FC en tekende in de zomer van 2011 een 3-jarig contract bij de club uit Dubai. Trabzonspor kreeg 4,5 miljoen op de bankrekening gestort voor "Jajá".

Na een half jaar is het huwelijk met Al-Ahli Football Club een korte gebleken. Wat Coelho moet gaan kosten is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties