Nieuws

"Jammer dat Adriaanse weg is"

"Jammer dat Adriaanse weg is"

Steven Berghuis wordt momenteel door VVV-Venlo gehuurd van FC Twente. Berghuis speelt als rechtsbuiten, maar is eigenlijk een aanvallende middenvelder. De twintigarige Apeldoorner gaf vorig seizoen echter te kennen dat hij liever als vleugelaanvaller wilde acteren, om zijn kansen op speeltijd bij de Tukkers te vergroten.

"De concurrentie was groot. Ik had bijvoorbeeld met Theo Janssen één van de dragende spelers van het elftal voor me. Speelde hij niet, dan was er een andere oplossing op het middenveld. Theo heeft mij wel altijd proberen te helpen en sprak ook met Michel Preud’homme over mijn ontwikkeling. Maar ik zag meer kansen liggen op de rechtsbuitenpositie, omdat er achter Bryan Ruiz geen vaste stand-in was."

Onder Co Adriaanse kreeg Berghuis aan het begin van dit seizoen wel kansen, maar hij werd vervangen door Steve McClaren. ''Co Adriaanse gaf mij veel vertrouwen. Hij zag het in me zitten en zei dat ik vrijuit moest voetballen. Gewoon aanvallen. Persoonlijk vind ik het jammer dat hij weg is. Ik heb McClaren nog meegemaakt tijdens het trainingskamp in januari. Ik heb toen echter niet veel met hem gesproken, omdat hij met name met zijn eerste elf bezig was. Kan ik me wel voorstellen. Maar FC Twente houdt me nauwlettend in de gaten en ik heb goed contact met assistent-trainer Alfred Schreuder."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties