Nieuws

Janko: "als McClaren me nodig heeft hoor ik het"

Janko: "als McClaren me nodig heeft hoor ik het"

De meerderheid van de spelers van FC Twente is blij en opgelucht dat het tijdperk Co Adriaanse voorbij is en dat van Steve McClaren begonnen. Voor Marc Janko geldt dat niet, hij kon goed met Adriaanse en vraagt zich af of zijn tijd in Enschede erop zit.

Janko werd in 2010 gehaald door McClarens opvolger Michel Preud’homme, maar vond in de net ontslagen trainer Co Adriaanse zijn grootste fan. De spits en de Nederlandse trainer kenden elkaar nog uit Salzburg, waar ze samen kampioen werden. Nadat Preud’homme ging en Adriaanse in de zomer van 2011 kwam, was Janko opgetogen: nu zou hij heel Twente kunnen laten zien waar hij goed in is, doelpunten maken.

Maar de rest van de technische staf van de Tukkers vond en vindt: "Luuk de Jong past veel beter in onze visie, omdat hij een meevoetballende spits is. Janko is dat niet, dat is een afmaker." Janko vindt: "Ze wisten wat voor een type speler ik ben." Ofwel: had Twente zich dat niet veel eerder kunnen bedenken?

Nu Adriaanse slechts een herinnering is en McClaren weer aan het roer staat, slaan de twijfels toe. De Engelsman deelt de visie van FC Twente vol overtuiging. Dus wat betekent dat voor Janko? Zeer waarschijnlijk dat het afscheid aanstaande is. Clubs uit heel Europa laten zijn naam hier en daar vallen, maar tot nu toe is het daar bij gebleven.

De aanvaller begon het trainingskamp in Maspalomas met een knieblessure. Ook dat nog. "Ik kreeg een tik, dus het is niet ernstig. Het was mijn eigen schuld, ik was te laat." De vriendelijke speler wil niet te veel praten over de toekomst, maar voor het eerst in anderhalf jaar hoor je uit zijn mond niet meer 'Ik wil slagen bij Twente, ik wil hier blijven, want ik heb het naar mijn zin.'

Op het Spaanse eiland loopt een spits rond die zijn plek inmiddels wel kent. Hij is voor veel geld gehaald is, maar past niet. "Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik ga McClaren proberen te overtuigen. Hij is een eerlijke trainer, als hij me nodig heeft hoor ik het, als hij me niet nodig heeft ook. En dan komt er wel weer een andere club op mijn pad."

Bron: TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties