Nieuws

Janko bewijst ongelijk FC Twente

Janko bewijst ongelijk FC Twente

Marc Janko is een beetje een geval apart gebleken bij Twente. De concurrentiestrijd in de spits verloor hij van Luuk de Jong en mede door financiële overwegingen besloot de club Janko van de hand te doen. Voor ongeveer drie miljoen euro, en zo heeft Porto voor een prikkie een goalgetter binnengehaald. Want in drie wedstrijden voor zijn nieuwe club scoorde de Oostenrijker drie maal.

Op 5 februari debuteerde de lange spits namens zijn nieuwe club in de nationale beker, tegen Vitória Setúbal. Marc Janko had 66 minuten nodig om zijn eerste treffer in het doel te prikken. Weliswaar een intikker, maar hij stond daar waar hij moest staan. We zijn niet anders gewend. Precies een week later mocht de spits wederom in de basis beginnen, toen tegen União de Leira. Opnieuw trof Janko doel. Vitória Setúbal maakte gisteren voor de tweede keer in korte tijd kennis met de spits, en binnen drie minuten kopte hij zijn derde namens Porto tegen de touwen. Drie uit drie, geen verkeerd begin.

De 28-jarige Janko is een doelpuntenmaker pur sang, hij schijnt echter niet goed mee te kunnen voetballen. Maar wil je een garantie voor goals, dan is hij je man. Dat Luuk de Jong de concurrentiestrijd won van Janko is niet vreemd, want hij kan aardig ballen en scoort zelf ook met enige regelmaat. Maar dit seizoen gaat de breedte van de selectie bepalend zijn in de Eredivisie, en dan zal blijken dat Twente die lange spits beter nog een half jaar had kunnen behouden.

Marc Janko zelf kunnen we uiteraard geen ongelijk geven, want hij is naar een prachtige club gegaan en stond hij alle drie de wedstrijden in de basis. Voor Porto en Janko is het een win-win-situatie gebleken, want drie miljoen is peanuts. Twente kan alleen maar verliezen.

Bron: Schwalbe United

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties