Nieuws

Janko: "Gebleven door Adriaanse"

Janko: "Gebleven door Adriaanse"

Marc Janko ervoer afgelopen zomer hoe wonderlijk de voetbalwereld in elkaar zit. De duurste aankoop aller tijden van FC Twente kreeg te verstaan van de club, dat hij zijn heil na één van de vier contractjaren beter elders kon zoeken, maar na de onverwachte trainerswissel zag het plaatje er ineens helemaal anders uit.

In de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen betaalde hij Co Adriaanse het in hem geschonken vertrouwen terug. Met twee treffers stond Janko aan de basis van de 2-0 zege op het Roemeense FC Vaslui en daarmee verschafte hij FC Twente een uitstekende uitgangspositie om de vierde voorronde van de Champions League te bereiken.

„De enige reden dat ik nu nog bij deze club ben, is de komst van Co Adriaanse. Hij is de sleutel geweest om toch te blijven”, vertelde Janko na de 2-0 zege op FC Vaslui. „Sommige mensen in de club waren niet zo positief over mijn prestaties en wilden me niet houden. Ik noem geen namen. Maar het was niet de vorige trainer, het waren beleidsbepalende mensen. Toen kwam Adriaanse als trainer en hij wilde mij er juist per se bij houden. Vervolgens wilden diezelfde mensen ook weer dat ik bleef. Ik heb gemerkt dat het snel kan veranderen in het voetbal. Daar heb ik niet echt moeite mee. Zo is het voetbal.”

Janko werkte met Adriaanse succesvol samen bij Red Bull Salzburg. De spits scoorde in de competitie, beker en Europa 42 keer in 37 duels en legde daarmee een basis voor de Oostenrijkse titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties