Nieuws

Janko: "Niet moeilijk doen als het soms tegen zit"

Janko: "Niet moeilijk doen als het soms tegen zit"

Kritiek is iets dat hoor bij een spits en je moet accepteren. Dit zegt Marc Janko in gesprek met de Tubantia vandaag. Ook de Oostenrijker kreeg als spits veel kritiek tijdens zijn tijd bij FC Twente. Iets waar je mee om moet leren gaan aldus Janko die momenteel onder contract staat bij het Turkse Trabzonspor.

janko"De een houdt meer van blauw, de ander van rood, dat moet je accepteren. Blaise kreeg commentaar terwijl hij de meeste goals maakte en nu een ei­gen standbeeld heeft voor het sta­dion. Luuk de Jong was heel ge­liefd in Enschede, maar speelde bij Gladbach amper. Die ene perfecte spits bestaat echt niet.”

Wat het vak als spits mooi maakt is volgens Janko het contrast. "De druk is aan de ene kant groot, maar wat maakt het uit als je ook de held kunt zijn? Hij blikt terug op de bekerfinale in 2011 toen Janko in de verlenging de winnende 2-3 binnenkopte tegen Ajax. "Mooier kan toch niet?”

Janko weet goed te relativeren

Janko kreeg net als Castaignos nu ook in zijn vroegere loopbaan veel kritiek. "Dat raakte me persoonlijk. Je bent 24 uur Marc Janko of Luc Castaignos. Een tijd lang heb ik niets meer ge­lezen, tot ik volwassen werd en het geaccepteerd heb. Je moet wel een beetje een maniak zijn als spits. Dat geldt ook voor een keeper. Een fout en zijn nek wordt omgedraaid. Het belangrijkste is om te beseffen dat we gezegend zijn. Miljoenen mensen heb­ben het minder goed dan wij, dan moet je niet moeilijk doen als het soms tegenzit.”

Stelling: Janko moet als ervaren tweede spits terugkeren bij FC Twente.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties