Nieuws

Janko tegen Chadli en Preudhomme als commentator

Janko tegen Chadli en Preudhomme als commentator

We zijn het bijna niet meer gewent, een weekje zonder voetbal van FC Twente. Daarom is het des te leuker dat de trainer van FC Twente, Preud'homme, vanavond als co-commentator voor RTBf aanwezig is bij de wedstrijd Oostenrijk tegen Belgie. De wedstrijd van Marc Janko tegen Nacer Chadli (Aftrap is om 20.30 Uhr).Tijdens de oefenwedstrijd van Jong FC Twente kwamen vier stagespelers in actie. Deze jeugdspelers, waarvan drie afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester United, hebben afgelopen week meegetraind bij het beloftenteam van FC Twente. Oranje traint in het Puskas-stadion (zie foto en video)

Janko tegen Chadli

Als de voortekenen niet bedriegen, komt Nacer Chadli vanavond aan de aftrap van zijn tweede interland. Zijn eerste speelde de 21-jarige flankspeler van FC Twente een maand geleden vriendschappelijk tegen Finland.

"Dit is natuurlijk weer iets extra's', aldus Chadli. 'Nu gaat het er echt om. Als ik nu speel, kan ik ook nooit meer voor Marokko spelen. Niet dat mijn bedoeling is, maar het duidt op het belang van deze interland. Ik ben in vorm en wil spelen. Oostenrijk is te pakken. Preudhomme, mijn trainer bij Twente, zal in de tribune zitten (als co-commentator voor RTBf, red.). Maar daar maak ik me niet nerveus om. Als ik met Twente speel, is hij toch ook in de buurt? We zullen wel moeten opletten voor Janko, die ken ik ook van bij Twente. Geef hem één centimeter in het strafschopgebied en het is binnen."

In het bijna uitverkochte Happel-Stadion in Wenen, 50.000 toeschouwers waarvan 1.500 Belgen, gaat het om overleven in de sterke groep met Duitsland en de Turken.

Marc Janko ziet het zo: "In dieser Saison habe ich mit Twente schon einige wichtige Spiele unter immensem Druck absolviert. Im Europacup, in der Liga die Schlager gegen Eindhoven oder Ajax. Angst kenne ich keine, ebenso wenig Nervosität. Aber eine gewisse Anspannung, ein Kribbeln gehört vor großen Spielen einfach dazu."

Samenwerking met Manchester United krijgt vorm

FC Twente heeft een kwintet Brazilianen op proef. Manchester United, waarmee de landskampioen samenwerkt, stalt de vijf jonge talenten in Enschede. Het gaat om de spelers Gladstony, Aguilar, Lucas Evangelista, Agnaldo en Rafael Leao. Alle vijf spelers zijn afkomstig van Desportivo Brasil, waarmee Manchester United samenwerkt. De Engelse topclub stalt spelers bij FC Twente om onder meer problemen met de werkvergunning te omzeilen. Donderdagmiddag deden drie van de spelers al mee in een oefenduel van Jong FC Twente tegen AGOVV. Het gaat om Aguilar, Agnaldo en Lucas Evangelista. Gladstony en Rafael Leao zijn geblesseerd en konden daardoor niet meedoen. De vijf zijn deze week op proef in Enschede.

Oranje traint in Puskas-stadion

Het Nederlands elftal staat aan de vooravond van de belangrijke EK kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. De vice-wereldkampioen trainde na aankomst in Boedapest in het Ferenc Puskas-stadion. Zie onderstaande Video.

Bronnen: Nieuwsblad, NOS, FCTwente.nl, FCTwente.nu, TVOost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties