Nieuws

Janko is terug, NEC en de Russen komen

Janko is terug, NEC en de Russen komen

FC Twente moet zich alweer richten op de volgende wedstrijd en volgens coach Preud`homme telt nu alleen nog NEC en moeten ze oppassen voor Vleminckx. In De Grolsch Veste kan FC Twente niet beschikken over Dwight Tiendalli. De vleugelverdediger is nog niet hersteld van een knieblessure. Marc Janko (Foto) trainde vrijdag weer met de groep mee en kan mogelijk zijn opwachting maken tegen NEC. De Oostenrijker is hersteld van een heupblessure. Niet alleen NEC komt vrijdag, maar de tegenstander van Donderdag 24 Februari 2011, Rubin Kazan, strijkt zondag al neer in Twente. Verder is de UEFA bereit om met FC Twente en de KNVB te praten.

Marc Janko

Marc Janko (Foto) kan Zondag 20 Februari 2011 mogelijk weer met FC Twente tegen NEC spelen. De spits verscheen vrijdag op de training van de kampioen uit Enschede. Hij ontbrak de afgelopen twee weken wegens een heupblessure. Janko wordt zaterdag nogmaals getest."Maar hij komt in aanmerking voor de wedstrijdselectie", liet trainer Michel Preud'homme via FCTwente.nl weten.

Selectie FC Twente voor de wedstrijd tegen NEC: Mihaylov, Boschker, Douglas, Wisgerhof, Bengtsson, Onyewu, Leugers, Buysse, Landzaat, Janssen, Brama, Bruggink, Bajrami, Janko, Ruiz, Chadli, De Jong, John. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Rubin Kazan

Rubin Kazan, de Europese tegenstander van FC Twente in de Europa League, ontvlucht in voorbereiding op de return het koude Rusland. De club uit Tatarstan strijkt morgen al neer in Twente. Rubin Kazan bereidt zich in De Lutte voor op de return, waarin FC Twente een 2-0 voorsprong moet proberen te verdedigen om door te gaan naar de volgende ronde in de Europa League.

In Rusland is de competitie nog niet begonnen waardoor veel clubs ter voorbereiding zijn uitgeweken naar zonniger oorden (Bijvoorbeeld naar Turkije en Spanje) Ook Rubin Kazan ontvluchte de kou en overwinterde in Alicante, maar moest terugkeren voor de Europa League.

Preud'homme waarschuwt voor Vleminckx

De coach van de Tukkers is op zijn hoede voor spits én Eredivisie-topscorer Björn Vleminckx van NEC Nijmegen.
"We moeten respect hebben voor NEC. Wanneer je topscorer in de Eredivisie bent en je speelt niet bij een van de grootste clubs, dan kun je wel spreken van een fenomeen", vertelt de Belgische oefenmeester op de website van FC Twente.

"Als je Vleminckx analyseert is het een heel belangrijke speler", vervolgt Preud'homme. "Hij is een harde werker en laat de tegenstander nooit rusten. Toen ik trainer van AA Gent was heb ik die club destijds geadviseerd om Bryan Ruiz te houden en Vleminckx aan te trekken. Dan hadden we in België voor de titel kunnen spelen.
Uiteindelijk is beide niet gebeurd en zijn we tweede geworden."

UEFA wil met FC Twente praten

De UEFA heeft ermee ingestemd binnenkort met FC Twente om de tafel te gaan om de chaotische gang van zaken rond de uitwedstrijd tegen Rubin Kazan in het ijskoude Moskou te evalueren. „Het is duidelijk dat dergelijke taferelen in de toekomst voorkomen moeten worden. Er zijn in Moskou dingen gebeurd die UEFA-onwaardig waren”, aldus manager algemene zaken Jan van Halst.
De KNVB heeft aangegeven aan te willen schuiven bij de evaluatie. „Een goede zaak, want we moeten hierin als Nederlandse clubs gezamenlijk optrekken”, vindt Van Halst.

Rubin Kazan-FC Twente was Europa Cup-voetbal zoals je je dat vroeger voorstelde. Heel ver weg en heel koud. Leuk stukje van Sjoerd Mossou.

Hieronder kun je de samenvatting van het vorige seizoen bekijken (winst FC Twente met 2-1) wil je op de hoogt blijven dan bezoek ons ook op Twitter. (Bronnen: FCTwente.nl, Nu.nl, TVOost.nl en FCTwente.nu)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties