Nieuws

Janssen: "De laatste fase van mijn herstel gaat nu in"

Janssen: "De laatste fase van mijn herstel gaat nu in"

Vorig seizoen werd Willem Janssen uitgeleend aan FC Utrecht, zijn verhuurperiode was weinig succesvol. Door een kruisbandblessure kwam de voormalig FC Twente-middenvelder slechts tot vijf wedstrijden voor de club uit de Domstad. Desondanks had FC Utrecht vertrouwen in hem en besloot het om na een akkoord met FC Twente Willem Janssen een contract voor vier jaar aan te bieden.

De ernstige knieblessure zorgde er uiteindelijk dus voor dat Janssen negen maanden uit de roulatie was. "Het enige voordeel van die blessure was dat ik maandenlang aan mijn lichaam heb kunnen werken. Mijn spierkracht, mijn sprongkracht en mijn atletisch vermogen zijn daardoor verbeterd", zo vertelt Janssen op de website van FC Utrecht.

Janssen is blij dat hij weer echt voetballer is. "Om het maar weer van de positieve kant te benaderen: gelukkig heb ik door mijn blessure maar één seizoen gemist, en is het revalidatietraject niet verdeeld over twee jaargangen. Nu ben ik van meet af aan bij de voorbereiding", zo zegt Janssen opgelucht. "Die eerste training, om dáár bij te zijn, daar heb ik maanden naar uitgekeken en voor gewerkt. Ik heb doorgetraind tijdens mijn vakantie. Nee, dat was niet altijd leuk. Maar je weet waar je het voor doet. Ik ben fris, gretig en heb zin in het nieuwe seizoen."

[google]Janssen kan niet wachten op de eerste oefenwedstrijd van FC Utrecht, die hij met dikke letters in zijn agenda heeft gezet. "Die eerste oefenwedstrijd; die staat nu ook al een paar weken met vette letters in mijn agenda. Ook daar kijk ik erg naar uit. Ik mag weer delen van wedstrijden gaan spelen. Dit gaan we voorzichtig opbouwen. Voor mij zal iedere vriendschappelijke wedstrijd van groot belang zijn. Wedstrijdritme opbouwen om honderd procent fit te worden; dat is belangrijk voor mij. De laatste fase van mijn herstel gaat nu in."

Janssen is er klaar voor

.
Ondanks zijn revalidatie heeft de voormalig middenvelder van FC Twente wel een paar weken gas terug genomen. "Of ik dan helemaal geen vakantie heb gehad? Jawel, ik heb een paar weken gas terug genomen. Dat is ook belangrijk. Je moet waken voor overbelasting. Fysiek sta ik er nu goed op. Het is nu de bedoeling het laatste stapje te zetten om helemaal fit te worden. Mentaal ook", is Janssen stellig. "Als je een seizoen gespeeld hebt, is een zomerstop erg welkom om de spanning die bij alle wedstrijden komt kijken, van je af te laten glijden. Dat was voor mij nu niet van toepassing. Ik heb me puur gericht op het nieuwe seizoen en ben blij dat dat nu gaat beginnen", zo besluit Janssen opgewekt.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties