Nieuws

Janssen fit, Gonzalez op proef, lening akkoord.......

Janssen fit, Gonzalez op proef, lening akkoord.......

Gemeente akkoord met lening

De politiek in Enschede gaat akkoord met een lening van ruim vier miljoen euro voor de uitbreiding van stadion de Grolsch Veste.

Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering. Wel zijn er nog vragen over de vervroegde aflossing en de rente. De verschillende fracties prezen de maatschappelijke betrokkenheid van FC Twente en constateerden dat de goed functionerende club van onschatbare waarde is voor de promotie van de stad.

Als voorwaarde voor de lening moet de club samen met de gemeente een plan ontwikkelen om de verkeersoverlast te beperken en doorgaan met maatschappelijke projecten als Scoren in de Wijk. Wethouder Van Hees benadrukt dat het gaat om een lening en niet om een subsidie. De gemeenteraad stemt half april over de lening. FC Twente heeft het geld nodig om de tweede ring uit te bouwen tot een U, waardoor er 6-duizend plekken bijkomen.

FC Twente luistert naar fans vakken 121, 122 en 308

FC Twente heeft een herindeling van plaatsen teruggedraaid, nadat de fans in woede waren uitgebarsten. Twente wilde hun plekken in de vakken 121, 122 en 308 gaan gebruiken voor gezinnen met kinderen tot 14 jaar. De supporters van die vakken moesten dan naar de tweede ring van De Grolsch Veste.

De gedupeerde supporters van de vakken 121 en 12 hadden voor maandagavond een spoedbijeenkomst gepland om actie tegen de schuifoperatie in gang te zetten. Zij zagen een gedwongen verhuizing naar de nieuwe tweede ring van het verder uit te breiden stadion niet zitten. Maar ook veel fans uit 308 roerden zich bij de club. Voor veel betrokken in dat vak, schuin boven Vak P, zou het dan al de tweede keer zijn dat ze gedwongen worden te verkassen. Eerder moesten velen hun stoel al afstaan aan sponsoren. De afgelopen dagen kregen alle fans een brief, waarin zij op de hoogte werden gebracht van de geplande verhuizing.

Kaartverkoop FC Twente – Villarreal

Gisteren begon de vrije kaartverkoop voor de kwart finale van de Europa League tussen FC Twente en Villarreal. Voor mensen die dit zijn vergeten een reminder aangezien de kaarten de deur uit schijnen te vliegen.

Kaartverkoop Villarreal – FC Twente

Deze start aanstaande woensdag om 9.00 uur bij Service & Ticketing in de Fanshop van De Grolsch Veste.

FC Twente test Amerikaan Gonzalez

FC Twente heeft na vier Brazilianen nu ook een Amerikaanse speler op proef. Desmond Gonzalez trainde maandag mee met de A-selectie van de Tukkers.

Gonzalez speelde vorige week al een oefenwedstrijd met Jong FC Twente tegen AGOVV. Nu mag het 17-jarige talent op trainingen proberen hoofdtrainer Michel Preud'homme te overtuigen. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Gonzalez is oorspronkelijk afkomstig uit Trinidad & Tobago. Maar ondanks dat speelt hij zijn wedstrijden voor de Amerikaanse ploeg onder 17. In clubverband werkt hij zijn duels af in het shirt van het Amerikaanse Weston FC. Samen met proefspeler Gladstony mag hij meetrainen met de A-selectie.

Janssen klaar voor topper tegen PSV

FC Twente-middenvelder Theo Janssen heeft na een week rust de training hervat en is ervan overtuigd op tijd fit te zijn voor de topper tegen PSV van zaterdag. „Ik ga het halen. Dat is voor mij nooit een punt van twijfel geweest”, aldus de middenvelder.

„Deze week ga ik de training rustig opbouwen. Op dit moment mag ik nog geen duels aangaan. Er zit nog steeds een beetje vocht in de knie.”

Janssen moest afzeggen voor de twee duels van Oranje met Hongarije, nadat hij tegen Excelsior een knieblessure opliep. „Die blessure had niks te maken met eerdere knieproblemen of met het kunstgrasveld van Excelsior. In de eerste minuut kreeg ik net boven de knie een tik, waardoor mijn knie tijdens de wedstrijd volliep met vocht.”

Al met al lijkt een week rust in deze razend drukke fase van de competitie niet ongunstig, maar Janssen denkt daar anders over. „Ik was veel liever in het ritme gebleven van twee wedstrijden per week en had heel graag de duels met Oranje meegemaakt. Nu moet ik toch weer opstarten.”

Onder het nieuws een compilatie video over The Janssen.

Mihaylov vrijgegeven door bondscoach

Nikolay Mihaylov hoeft zich niet te melden voor de wedstrijd van zijn land Bulgarije op en tegen Cyprus. Bondscoach Matthaeus heeft de keeper van FC Twente vrijaf gegeven voor de vriendschappelijke interland.

Bronnen: Goal.com, TC Tubantia, Telegraaf, AD, FCTwente.NU

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties