Nieuws

Janssen past niet bij Ajax

Janssen past niet bij Ajax

Theo Janssen past niet bij Ajax. Tegen zijn voormalige club FC Twente, waar Janssen als grote vedette gold, kwam dit wederom aan het licht. De middenvelder is geen schim van de bepalende speler die hij in Enschede was. Zo bepalend zal hij bij Ajax nooit worden. Niet in een verdedigende én niet in een aanvallende rol zoals hij respectievelijk het eerste uur en laatste half uur speelde tegen FC Twente.

In tegenstelling tot bij FC Twente lopen bij Ajax nog twee bepalende spelers rond die niet voor Janssen onderdoen en evenmin voor hem opzij gaan. De door Ajax opgeleide Jan Vertonghen en Christian Eriksen bewezen vorig seizoen een perfecte combinatie te vormen om Ajax aan te sturen. De Belg neemt als inschuivende libero de eerste opbouw van achteruit voor zijn rekening en de Deen neemt het over richting de aanvallers. Een extra station in de persoon van Theo Janssen past daar niet in. Het is onbestaanbaar dat trainer Frank de Boer alles in dienst van de 30-jarige Arnhemmer neerzet, waar hij de beschikking heeft over de 24-jarige Vertonghen en de 19-jarige Eriksen. Die twee spelers zullen zich ook nooit zo ondergeschikt opstellen als Douglas en Brama of Landzaat bij FC Twente. Op zijn positie als verdedigende middenvelder kan Janssen in de huidige personele bezetting bij Ajax met Vertonghen en Eriksen zijn extra aanvallende kwaliteiten niet kwijt. Defensief is hij kwetsbaar in de duels en verliest te vaak het oog op de lopende middenvelders van de tegenstanders.

Omdat Janssen zijn kwaliteiten niet kan etaleren, komt zijn persoonlijkheid evenmin uit de verf in Amsterdam. Als een nieuweling zijn niveau niet haalt in een spelersgroep die net kampioen is geworden, valt de kracht weg onder zijn woorden.

Dat bleek zaterdag toen Eyong Enoh het advies van Janssen in de wind sloeg om door te dekken, zodat Ajax onder de Twentse druk kon uitkomen. Frank de Boer trok ook zelf het boetekleed aan, maar nam het eveneens z’n ploeg kwalijk, waarbij hij sprak over onvolwassenheid van zijn spelers. Terwijl De Boer juist dacht dit aspect uitgebannen te hebben met het aantrekken van Janssen. Een verkeerde inschatting, die gerust breder getrokken kan worden. Theo Janssen past niet bij Ajax. Zolang het tegendeel niet bewezen wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties