Nieuws

Janssen: "Wat doe ik hier?"

Janssen: "Wat doe ik hier?"

Willem Janssen maakt een moeizame periode door bij FC Twente. De van Roda JC Kerkrade overgekomen middenvelder is ook onder coach Steve McClaren niet zeker van een basisplek.

Voormalig FC Twente-trainer Co Adriaanse verwees Janssen eerder dit seizoen naar de reservebank, onder McClaren lijkt er in die rol nog geen verandering te komen. Toch blijft Janssen monter. "Ik heb een positief gevoel. Ik heb het idee dat deze trainer wel naar zijn assistenten luistert. En bij hen sta ik er goed op", zegt Janssen in het magazine NUsport.

"Adriaanse vond andere opties beter. Ondanks dat het spel niet goed was, bleef hij daaraan vasthouden", zegt Janssen over zijn reserverol. "Ik dacht: wat wil hij nou met me? Het kwam erop neer dat hij aan mijn type geen behoefte had. Hij vond me niet goed genoeg om als nummer tien te spelen niet controlerend genoeg voor de plekken daarachter. Ik dacht even: wat doe ik hier?"

'Ineens was er een kantelpunt'
"In de voorbereiding was hij nog heel positief, in 't begin speelde ik ook. Ineens was er een kantelpunt. Ik zag spelers weken achtereen minder spelen en die bleven staan. Ik had het gevoel: ik kan alles doen, maar ik kom er toch niet in. Dat was erg moeilijk. Ik hoop dat het 't komende halfjaar anders zal zijn."

De komst van Leroy Fer werd door Janssen toegejuicht, ook al nam de concurrentie zodoende toe. "Ik was alleen maar blij dat er zo'n supergoeie speler bijkwam. Alleen Adriaanse vond: Fer of ik. Hij was de man van 5,5 miljoen en dan weet je ook dat hij gaat spelen. Zo lang loop ik wel mee. Terwijl ik vind dat we hartstikke goed kunnen samenspelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties