Nieuws

John vertrekt naar Iran

John vertrekt naar Iran

Eigenlijk begint het een beetje gênant te worden. Ooit de parel uit de jeugd van FC Twente, nu een nood verkerende gelukszoeker die enkel nog aan de bak kan/wil bij nietszeggende clubs met rijke eigenaren. Collins John, 26 jaren jong en vanaf heden onder contract bij het Iraanse Mes Sarcheshmeh FC.

Al tijdens zijn periode bij Fulham FC, begon het verval. John was in het bezit van een 5-jarig contract en waande zich een de ster van Londen. Na 3 jaar onder contract te hebben gestaan bij Fulham werd hij in de 2 jaren daaropvolgend verhuurd aan Leichester City, Watford FC en NEC. Nadat Fulham het aflopende contract niet verlengde kwam hij terecht bij het Belgische KSV Roeselare waar zijn contract, net als bij NEC, vroegtijdig werd beëindigd.

In 2010 verdiende John een één-jarig contract bij Chicago Fire. Deze diende hij uit, echter wilde ook deze keer de club niet met hem door. John kon dus wederom op zoek naar een nieuwe club. Deze werd in 2011 zeer verrassend Qäbälä PFK, een club uit Azerbeidzjan. Een half jaar en slechts 3 wedstrijden later besloot hij zijn geluk te beproeven bij het Duitse VFL Osnabruck. Deze zagen na een proefperiode geen toevoeging in de spits waarna John tot vandaag werkloos bleef ondank vermeende interesse van NAC in augustus.

Nu gaat John proberen zijn talenten te hervinden en tonen in de Iraanse competitie. Is die er dan? Na wat Googelen is het antwoord 'ja'. De nieuwe club is Mes Sarcheshmeh FC dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in de Iran Pro League, het hoogste niveau van Iran. Leuk feitje; de club wist zich de laatste 3 jaar van het 3e niveau naar het hoogste niveau te werken. John tekende een contract tot het einde van het huidige voetbalseizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties