Nieuws

John: "Verzopen bij Ajax"

John: "Verzopen bij Ajax"

Joshua John maakte afgelopen maand de overstap van Sparta Rotterdam naar FC Twente. Lange tijd dacht de aanvaller dat hij niet de top zou bereiken. Op veertienjarige leeftijd werd hij bij Ajax weggestuurd en spatte zijn droom om profvoetballer te worden uiteen. "Bij Ajax kan iedereen voetballen, dus je moest je laten gelden door een grote mond en bravoure. Anders verzoop je."

"Ik ben er verzopen ja, kon niet goed met die harde mentaliteit omgaan", erkent John in gesprek met Voetbal International. "Nu denk ik dat het bij de weg hoorde die voor mij is uitgestippeld. Ik werd gedwongen om het via een andere richting te proberen." John genoot in de eerste periode van Steve McClaren als trainer bij FC Twente al interesse van de club uit Enschede en nog voor de terugkeer van de Engelsman in De Grolsch Veste, was men al bezig met zijn komst.

"Het kan ook geen toeval zijn dat McClaren steeds weer op mijn pad komt", stelt John, die vorige maand een contract voor tweeënhalf jaar ondertekende. "Op de een of andere manier heeft het zo moeten zijn dat wij gaan samenwerken. Hij kent me vooral van videobeelden uit mijn Sparta-tijd. Alleen al ten opzichte van hem wil ik me dolgraag bewijzen in wedstrijden van FC Twente."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties