Nieuws

Jol durfde niet voor de winst te gaan

Jol durfde niet voor de winst te gaan

FC Twente was donderdagavond door een laat doelpunt van Marc Janko met 1-0 te sterk voor het Fulham van trainer Martin Jol. De voormalig coach van Ajax weet zodoende dat zijn ploeg in de zesde en laatste speelronde nog vol aan de bak moet.

'FC Twente heeft een goede ploeg, zeker in de thuiswedstrijden spelen ze goed voetbal', begint Jol zijn analyse. 'Ze vielen aan en probeerden ons onder druk te zetten. Wij probeerden daar omheen te spelen, maar dat bleek met name in de eerste helft niet de manier. We hadden het moeilijk met de druk van Twente.'

In het tweede bedrijf zag Jol verbetering optreden. 'We kwamen minder in problemen en speelden over het algemeen goed. Het enige wat ontbrak was de laatste bal. Je moet niet vergeten dat FC Twente er in geslaagd is in de laatste veertig competitieduels te scoren. Alleen afgelopen zondag lukte het ze niet. Vandaag waren wij er ook bijna in geslaagd ze op de nul te houden. Hoewel de nederlaag een teleurstelling is, zouden we met een punt tevreden zijn geweest, ook omdat we vooraf wisten dat het waarschijnlijk op de laatste wedstrijd aan zou komen.'

Ondanks het verlies behoudt Fulham de tweede plaats in Groep K achter Twente, dat al verzekerd is van groepswinst. De voorsprong van Jol en de zijnen op Wisla Kraków bedraagt een puntje. Twente reist op de laatste speeldag af naar Polen, terwijl de Engelsen hekkensluiter Odense BK ontvangen.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties