Nieuws

Jong Ajax-debacle uitvoerig besproken: "Zo'n wedstrijd kan niet"

Jong Ajax-debacle uitvoerig besproken: "Zo'n wedstrijd kan niet"

FC Twente reist vrijdag af naar vissersdorp Volendam om tegen de plaatselijke FC op jacht te gaan naar eerherstel. Van de laatste vier wedstrijden gingen er drie verloren en de 2-5 nederlaag tegen Jong Ajax in eigen huis kwam keihard aan. Ook bij de spelersgroep erkent aanvoerder Wout Brama, die afgelopen maandag met een zuur gevoel terugkeerde op de club.

"Na zo'n weekend is het wel even zwaar natuurlijk en dan moet je even goed nabespreken", laat hij weten voor de camera van FOX Sports. "Vervolgens moet je volle kracht vooruit en hard werken om de fouten op te lossen en weer doorgaan."

Wat er maandag bij terugkomst op de club allemaal is gebeurd? "Dan is het even koppen bij elkaar en dan bespreek je wat er fout gaat en wat je daaraan kunt doen, hoe kunnen we daar op trainen en hoe kunnen we daar vrijdag weer een beter resultaat uit halen", is Brama reëel.

Volgens de aanvoerder gaat er in elke wedstrijd wel eens wat fout, maar spande afgelopen vrijdag de kroon. "Ik vond teveel fout gaan. Dus dan moet je daar goed over praten, maar alleen praten is niet genoeg. Je moet dan ook aan het werk en werken aan de punten die fout zijn gegaan. Natuurlijk vallen er soms harde woorden, maar ik moet zeggen dat het wel meeviel", aldus Brama, die zijn zegje wel heeft gedaan. "Dat is nooit het probleem."

[google]

Wat de aanvoerder heeft gezegd wil hij niet zeggen voor de camera van FOX Sports. "Laat duidelijk zijn dat we wel hebben gesproken over wat er fout gaat en dat zo'n wedstrijd niet kan. Jong Ajax was veel beter dan wij en je kunt een keer een wedstrijd wat slechter zijn, maar ik vind wel dat de tendens qua veldspel van ons slechter is geworden. Er komt natuurlijk ook meer druk bij kijken, zeker in thuiswedstrijden als het publiek en terechte reactie geeft. Dan komt er nog meer druk bij kijken. Dat is allemaal niet leuk, maar daar hebben we wel mee te maken."

"FC Twente is een grote club die leeft, dat zie je vandaag ook weer. Jullie zijn ook weer aanwezig omdat het niet goed gaat met ons. Tegelijkertijd staan we vier punten achter op de nummer 1. Het is een hele wisselvallige competitie, waarin wij ook zeker mee doen. Maar ik zie graag dat wij nog beter gaan spelen", besluit hij.

Foto: Orange Pictures

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties