Jong FC Twente winterkampioen ondanks eerste nederlaag

Jong FC Twente heeft maandagavond haar eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Het team van trainer Patrick Kluivert ging met 1-0 onderuit in de uitwedstrijd tegen Jong sc Heerenveen/Emmen. Na een 0-0 ruststand scoorden de Friezen tien minuten na rust de enige treffer van de avond.

Jong FC Twente, waar vaste waarden Gouriye, Röseler en Berghuis ontbraken, wist in de eerste helft de nodige kansen te creëren, zonder dat de ploeg zelf echt in de problemen kwam. Toch bleven treffers in de eerste helft uit.

Na rust was het Jong sc Heerenveen/Emmen dat op voorsprong kwam. De goal van de thuisclub werd ingeleid door een aanval van FC Twente. Linksachter Mark Engberink was mee opgekomen en speelde de bal door naar Quincy Promes. De aanvaller wilde op zijn beurt doorspelen, maar zag de aanval onderschept worden. Vervolgens was het de rechtsbuiten van Heerenveen die optimaal profiteerde van de geboden ruimte en opstoomde richting de achterlijn. Met een geode voorzet bood hij spits Samir Fazli de kans de score te openen. Na de 1-0 zocht FC Twente nadrukkelijk de aanval. Dat deed de ploeg echter onzorgvuldig waardoor te veel balverlies geleden werd en er nauwelijks kansen op de gelijkmaker ontstonden. Daardoor was het Heerenveen dat het duel winnend afsloot en de Tukkers de eerste nederlaag van het seizoen bezorgden.

Trainer Patrick Kluivert gaf na afloop het duel als een leermoment te zien. “Doordat er vandaag enkele spelers ontbraken, kregen andere jongens een kans. De groep zal moeten laten zien op een goede wijze te reageren, nu het een keer niet voor de wind gaat. Volgende week wacht het bekerduel met FC Utrecht. Die ploeg won vandaag met 4-0, het zal dus een hele kluif zijn om de volgende ronde te bereiken. In de competitie is er niets aan de hand, we houden een voorsprong van vijf punten en gaan als herfstkampioen de winterstop in.”

Bestel nu de FCTwente.NU wandkalender 2012, klik hier.