Nieuws

Joshua John tekent voor 2,5 jaar

Joshua John tekent voor 2,5 jaar

UPDATE: John tekent voor 2,5 seizoen

De 23-jarige aanvaller tekent in Enschede een contract voor tweeënhalf seizoen met een optie voor nog een seizoen.Joshua John sluit donderdag aan bij de eerste selectie van FC Twente.

UPDATE: John vanmiddag gekeurd

De overgang van Joshua John van Sparta naar FC Twente is nagenoeg rond. De 23-jarige aanvaller is maandagmiddag al gekeurd in Enschede.

John heeft zes jaar bij Sparta gespeeld. Hoewel insiders zijn talent onderschrijven, is het nog nooit tot de grote doorbraak gekomen. John wordt gezien als een grillige buitenspeler die op het mentale vlak nog wel eens steken laat vallen. Onlangs kwam hij voor de zoveelste keer in aanvaring met Sparta-trainer Michel Vonk, waarna de oefenmeester hem wegstuurde van het trainingskamp.

Twente heeft John al jaren op het lijstje staan. De huidige oefenmeester Steve McClaren was in zijn eerste periode al gecharmeerd van de speler, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan. John wordt in Enschede niet gezien als de vervanger van Bryan Ruiz, maar meer als de back-up van steven Berghuis of Ninos Gouriye. Een van de twee wordt waarschijnlijk verhuurd voor de rest van het seizoen.

TCTubantia

De bij Sparta in ongenade gevallen Joshua John zet zijn loopbaan zeer waarschijnlijk voort bij FC Twente. Beide clubs zijn akkoord en nu is het aan John zelf om rond te komen met FC Twente waar hij een meerjarig contract kan tekenen.

Omdat Sparta zich na de komst van Toine van Huizen (AZ) nog verder wil versterken en mogelijk een speler van Twente bij de deal betrekt, hoopt de club de transfer zo snel mogelijk af te ronden.

John speelde in de jeugd van SV Koedijk, Ajax, AZ en RKC Waalwijk alvorens bij Sparta te belanden. Hij werd in het seizoen 2006-2007 al aan de selectie toegevoegd, maar speelde geen enkele wedstrijd. In september 2006 tekende de Alkmaarder een driejarig contract. Zijn debuut maakte hij op 10 mei 2007 in de play-offwedstrijd tegen N.E.C., waar hij na 89 minuten inviel voor Marvin Emnes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties