Nieuws

Kesler zorgt voor opschudding in Almelo

Kesler zorgt voor opschudding in Almelo

De opname van de oud-directeur van de KNVB Henk Kesler in een commissie van Heracles, die helpt bij het kiezen van een ontwikkelinspartner voor het nieuwe stadion, is voor een deel van de Almelose aanhang onaanvaardbaar.

Kesler zou niet zijn te vertrouwen omdat hij in de jaren 80 toen Heracles op de bodem van het betaalde voetbal lag, de woorden sprak dat de ‘Almelose club maar zo snel mogelijk moest verdwijnen’. Kesler was toen penningmeester van FC Twente dat in die jaren zelf ook heel pover presteerde.

De supportersvereniging Bianco Nero heeft het bestuur van de Almelose club deze week gemaild dat Kesler niet bij Heracles hoort, mede omdat hij nu een functie als adviseur voor de Raad van Commissarissen van FC Twente vervult. „Het enige dat hij in het verleden heeft willen doen, is onze club om zeep helpen. Die man moeten wij niet toelaten.”

De andere supportersvereniging, Hart voor Heracles, heeft nog geen standpunt. "Wij overleggen vanmiddag eerst met de club". zegt voorzitter Jack Telgenkamp van Hart voor Heracles, ''daarna komen we wellicht met een gezamenlijk statement".

Henk Kesler noemt de reactie van Bianco Nero 'onzin'. "ik heb inderdaad ooit gezegd dat Heracles beter kon verdwijnen, maar ik ben daar later op teruggekomen tijdens het kampioenschap van Heracles en toen ze het nieuwe stadion in gebruik namen. Bij die gelegenheid ik de club tevens een groot compliment gemaakt."

Kesler vindt de reactie ook onzin omdat hij slechts zitting heeft in een adviescommissie waarvoor hij is gevraagd op basis van zijn deskundigheid. "Het is maar een tijdelijke klus. Waar hebben we het over? Maar als ze me niet willen ben ik weer weg."

Reactie Bianco Nero

Vanmiddag hebben we een gesprek gehad met Nico-Jan Hoogma en Dinand ter Braak over de aanstelling van Kesler. Hij vervult in de beoordelingscommissie waarin hij is aangesteld alleen een adviserende rol en zal geen enkele beslissing nemen en alleen maar advies uitbrengen.

Als we geen Heraclessupporter zouden zijn, hadden we waarschijnlijk ook gezegd, " Kesler is de beste keus " maar ja U, jij en ik, wij zijn Heracles en vinden Kesler dus geen goede keus. De reden is omdat hij bepaalde uitspraken heeft gedaan in het verleden.


Iemand die in het verleden de stekker uit onze mooie club wilde trekken en de supporters in Almelo voorhield dat er maar plaats was voor 1 betaald voetbal organisatie bij ons in de regio. Ga maar voetbal kijken in Enschede werd er gezegd. Hij wilde niks liever dat wij met zijn allen als Heracles supporter naar Enschede zouden gaan om daar een fusiekloon aan te gaan moedigen en zo zelf onderdeel uit te gaan maken van die fusiekloon. Zo iemand is in mijn ogen PERSONA NON GRATA!!!!

Voetbal emotie en aan die emotie kun en mag je niet als club voorbij gaan. De historie van deze club is geschreven met deze emotie. De nieuwe ontwikkelingen worden gestuwd door deze emotie. Een man als Kesler is onverenigbaar met onze club in welk opzicht dan ook. Laten we hopen dat hij waar maakt wat hij in de Tubantia zegt namelijk dat hij het niet doet als ze me niet willen hebben.

Nou Kesler bij deze WE WILLEN JE NIET! Dus laten we hopen dat Kesler de eer aan zichzelf houd en lekker blijft waar die thuis hoort bij de fusiekloon in Enschede.

Bronnen: TCTubantia en Bianco Nero

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties