Nieuws

Kluivert: "De Jong dé toekomstige spits van Oranje"

Kluivert: "De Jong dé toekomstige spits van Oranje"

Patrick Kluivert ziet Luuk de Jong binnen afzienbare tijd de stap maken naar een Europese topclub. Dat zegt de oud-spits van het Nederlands elftal in het magazine van NUsport.

De trainer van Jong FC Twente volgt de ontwikkeling van De Jong op de voet en ziet de jonge spits bijna dagelijks op het trainingscentrum van de club in Hengelo.

Al heeft hij niet veel contact met hem. ''Daar zitten nog wat trainers tussen, mocht hij behoefte hebben aan advies, dan kan hij dat altijd krijgen.”

Kluivert vindt: ''Hij krijgt bij Twente de ideale begeleiding om uit te groeien tot een Europese topper. En daar zijn grote clubs altijd in geïnteresseerd.” Hij durft zelfs verder te gaan: ''Ik zie hem in de toekomst als dé spits van het Nederlands elftal.”

John en Verhoek

Kluivert denkt dat De Jong in de tweede seizoenshelft optimaal kan profiteren van de voorzetten van Ola John en Wesley Verhoek.

''Toen ik bij Ajax in een 4-3-3 systeem speelde, kreeg ik de voorzetten op maat omdat zij van mij wisten wat ik wilde. Het is heerlijk voor Luuk dat hij met John en Verhoek zulke goede buitenspelers naast zich heeft lopen. Op het moment dat je goede afspraken met hen maakt, kun je wedstrijden beslissen.”

Hij meent: ''Met de komst van Verhoek hoeft De Jong straks niet alleen meer naar de eerste paal te lopen. ''Ik denk dat Wesley de voorzetten iets dieper geeft dan Ola. Die variatie moet je erin houden. Dat is moeilijk te verdedigen voor een tegenstander.”

Bron: NuSport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties