Nieuws

Knollenveld, Nationaal record, Ruiz etc.

Knollenveld, Nationaal record, Ruiz etc.

FC Twente, Ajax en PSV vestigen nationaal record

Ajax, PSV en FC Twente staan op het punt een nieuw record in de vaderlandse Europa Cup-historie te vestigen. De Europa League-returns die het trio donderdagavond speelt, brengt het aantal Europese duels van Nederlandse clubs in dit seizoen op zestig.

Tot vóór deze jaargang was 2004/05 het meest intensieve Europa Cup-seizoen voor Nederlandse clubs. Destijds kwamen Ajax, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen, PSV en FC Utrecht gezamenlijk tot 57 wedstrijden in de voorronde en het hoofdtoernooi van de Champions League en het UEFA Cup-toernooi.

Knollenveld

FC Twente speelt vanavond één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het meeste slechte veld van het seizoen. Volgens de heren aanwezig in Rusland is het veld net zo slecht als toen Zenit Young Boys ontving in de vorige ronde van de EL, een knollenveld.

Daar Zenit een aanvallende ploeg is dat wil voetballen is dit misschien op dit moment wel meer in het voordeel dan van de daadwerkelijke thuisploeg. FC Twente verdedigt vanavond een 3-0 voorsprong om door te komen naar de kwart finales.

Ruiz wordt klaargestoomd voor Twente - PSV

Bryan Ruiz mist donderdag ook de uitwedstrijd van FC Twente in de achtste finales van de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg. De aanvaller is naar eigen zeggen zo goed als fit maar wordt gespaard voor het immens spannende slot van de competitie. Verwacht word dat hij ook Excelsior uit aan zich voorbij laat gaan en weer aan de aftrap zal staan in de topper tegen PSV.

Tim Cornellisse zo goed als zeker naar FC Twente

Tim Cornelisse zet zijn loopbaan vrijwel zeker voort bij FC Twente. De bij FC Utrecht vertrekkende back wordt in Enschede met open armen binnengehaald. Dat meldt Voetbal International.
FC Utrecht maakte enkele maanden geleden al bekend het komende zomer aflopende contract van Cornelisse niet te verlengen. Volgens FC Utrecht gingen aan het besluit 'sportief-technische afwegingen' vooraf. ,,Tim speelt nu nog veel, maar we moeten naar de toekomst kijken, waarin we ons als team willen blijven ontwikkelen,'' zei technisch directeur Booy destijds.

Sören Lerby, zaakwaarnemer van Cornelisse, bevestigde aan VI dat hij namens Cornelisse al een gesprek achter de rug heeft met FC Twente. ,,Tim voelt zich zeer vereerd.''

FC Twente kampioen 2010-2011

Het puntenverlies in Nijmegen - 2-2 bij NEC - wordt PSV door de bezoeker van AD.nl vandaag aangerekend. Werd de voorbije weken nog aangenomen dat de Eindhovenaren afkoersen op het landskampioenschap, vandaag spreekt een poll op deze site andere taal. Bijna veertig procent van ruim 10.000 stemmers denken dat FC Twente alsnog de titel prolongeert.

PSV, nog altijd lijstaanvoerder in de eredivisie, moet zelfs Ajax in de uitslag op de poll laten voorgaan. De ploeg van Fred Rutten krijgt van de ruim 10.000 uitgebrachte stemmen 'slechts' 27%. Ajax staat op 34%, FC Twente heeft 39%.

Grolsch Veste voor komen seizoen uitverkocht

Met ingang van het nieuwe seizoen biedt het stadion van FC Twente plaats aan iets meer dan 30.000 toeschouwers. De huidige capaciteit bedraagt ruim 23.000. Volgens Jan van Halst, manager commerciële zaken, is de Veste net als nu ook straks steeds uitverkocht. ,,Nu al staan 4500 mensen op de wachtlijst.''
Met de werkzaamheden is inmiddels begonnen. Bij het begin van de nieuwe competitie in de eredivisie is het klaar, zo maakte manager operationele zaken Eugenio Porcu dit weekeinde bekend. Met 30.000 plekken voldoet de Veste dan ook aan de norm om kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal te organiseren.

,,We gaan er vanuit dat het straks vol zit'', zegt Van Halst. ,,Er zijn mensen die dat niet geloven, maar die deden dat ook niet bij de vorige verbouwing. De belangstelling neemt nog steeds toe. Op die behoefte spelen we in. Die vijfduizend extra kaarten zullen zeer waarschijnlijk binnen de kortste keren weg zijn.''

Bronnen: AD, VI, TCT

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties