Nieuws

KNVB: "Gem. Enschede dwarsligger"

KNVB: "Gem. Enschede dwarsligger"

De KNVB is niet blij met het feit dat de duels bij De Graafschap en ADO Den Haag afgelopen weekend niet door konden gaan. Vooral het feit dat De Graafschap-FC Twente misschien pas eind maart gespeeld kan worden zorgt voor ergernis.

"Dit is nou precies de reden waarom wij vinden dat clubs hun veld op orde moeten krijgen", zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het gaat nota bene om een titelkandidaat. Dit veroorzaakt schade aan de competitie."

De aanklager betaald voetbal moet onderzoeken of De Graafschap en ADO Den Haag in gebreke zijn gebleven. "We zullen een rapport opmaken", zegt Marc Teloh, persvoorlichter van De Graafschap. "Afgelopen zomer hebben we nieuwe stroomgroepen geplaatst voor onze veldverwarming. We doen er alles aan, maar vanaf tien graden onder nul wordt het veld niet meer zacht. En we hebben hier nachten van min achttien gehad."

Net als bij De Graafschap is men bij ADO Den Haag van mening dat er niets te verwijten valt. "Daar moet de aanklager zich maar over buigen", zegt De Jong. "Afgelopen weekeinde stonden er negen wedstrijden in de Eredivisie op het programma waarvan er zeven wel door konden gaan. In Duitsland was het nog kouder en is in de eerste drie liga's alles gespeeld. Waarom lukt het daar wel?"

Vrijdag staat FC Twente-Heracles Almelo op het programma. De gemeente Enschede geeft geen toestemming dat duel te verplaatsen, daardoor is een snelle herkansing onmogelijk. Volgende week spelen de Tukkers Europees, de eerste mogelijkheid is daardoor op 7 maart. Als FC Twente een ronde verder komt is 21 maart op zijn vroegst de eerste optie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties