Nieuws

KNVB implementeert nieuwe doellijncamera's voor volgend seizoen

KNVB implementeert nieuwe doellijncamera's voor volgend seizoen

De KNVB heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat er volgend seizoen in de eredivisie meer camera's worden gebruikt. Het gaat dan om doellijncamera's die kunnen worden ingezet, om te kijken of de bal volledig de doellijn is gepasseerd. De nieuwe technologie heet Goal Line Replay en wordt tijdens de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal voor het eerst gebruikt.

Met de recente toevoeging van vier extra high frame rate camera's in alle Eredivisiestadions, beschikt de VAR nu over verbeterde middelen om nauwkeurig te beoordelen of een bal al dan niet volledig de doellijn heeft overschreden. Deze camera's zijn strategisch geplaatst aan zowel de linker- als rechterzijde van de doellijn, om precies vast te leggen wat er zich op die cruciale plek afspeelt.

Deze uitbreiding maakt gebruik van Goal Line Replay, dat echter niet verward moet worden met de automatische doellijntechnologie waarbij scheidsrechters een melding op hun horloge ontvangen zodra de bal de doellijn heeft gepasseerd. Deze nieuwe techniek wordt gefinancierd door de KNVB en de Eredivisie CV.

Ook krijgen de buitenspelcamera's een update van Full HD naar 4K. Daardoor kan er beter worden ingezoomd op de beelden, zonder dat de kwaliteit er ten onder aan gaat. De bedoeling is dat het voetbal op deze manier nog duidelijker en eerlijker wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties