Nieuws

KNVB meet met twee maten, Ajax vrijgesproken na kwetsend spandoek

KNVB meet met twee maten, Ajax vrijgesproken na kwetsend spandoek

FC Twente kreeg dit seizoen een boete opgelegd van de KNVB wegens de sfeeractie met een vakvullend spandoek met daarop de tekst 'Hasj, coke en pillen. Zo gaan we zondags op pad'. Verwijzend naar één van de songs die tijdens de wedstrijden wordt gezongen vanaf de tribune. Onschuldig, zo werd ook door FC Twente zelf uitgelegd richting de KNVB, maar die hield voet bij stuk en beboete FC Twente met 2500 Euro voorwaardelijk.

Later dit seizoen werd er in de Amsterdam ArenA, tijdens de altijd beladen wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, het smakeloze doek met de tekst 'Onze rook is rooier dan Rooie Marck' verwijzend naar een overleden Feyenoordsupporter. Ook nu stelde de KNVB een vooronderzoek in, maar besloot de Amsterdamse club niet te straffen.

[google]De aanklager kwam tot de conclusie dat Ajax niets valt te verwijten omdat het doek in delen naar binnen is gebracht en op deze manier langs de beveiliging is gekomen. Daarnaast prijst de KNVB Ajax dat het zelf melding heeft gemaakt van het incident bij de bond en de verantwoordelijke nu een landelijk stadionverbod heeft.

Stelling: De KNVB maakt zichzelf wederom belachelijk door Ajax niet te bestraffen

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties