Nieuws

Kort FC Twente voetbal nieuws

Kort FC Twente voetbal nieuws

Vandaag even het FC Twente voetbal nieuws in vogelvlucht (Natuurlijk met de desbetreffende links naar externe pagina´s)

Leuk stukje over een Thermometerman, de brief die FC Twente aan de UEFA stuurt (of al heeft gestuurd), zondag 20-02-2011 komt NEC op bezoek in de Grolsch Veste, Spandoeken als uitlaatklep en we sluiten af met een goed bericht.

Hij bestaat de "Thermometerman"

Het was godvergeten koud in het stadion in Moskou (Toon van Driel). Volgens de Russische Piet Paulusma was het min 20. Aan de doellatten hingen ijspegels, de drie aanwezige toeschouwers waren vastgevroren aan hun stoeltjes en in de kleedkamer zaten de spelers van FC Twente te klappertanden. Spits Bryan Ruiz had zichzelf vastgeklonken aan de verwarming, voorstopper Douglas zat met al zijn kleren aan in een warm bad en Theo Janssen wenste zijn speklaag van een paar jaar geleden terug. Voor geen goud gingen ze naar buiten.
Nooit geweten dat hij bestond. Of dat het überhaupt een beroep was in voetballand. Maar gisteren zag ik ‘m voor het eerst in een stadion in Moskou: de almachtige Thermometerman (Artikel op Nu.nl).

De brief naar de UEFA

De woorden van Jan van Halst waren: “Objectief naar de situatie van de gespeelde wedstrijd in Moskou blijven kijken want hij had eigenlijk niet gespeeld mogen worden.“ Dus stuurt FC Twente een brief naar de UEFA waarin het zijn ongenoegen uit over het doorgaan van het uitduel met Rubin Kaza (0-2 winst) De Samenvatting (FCTwente.nl) en het Fotoverslag (FCTwente.nl) staan voor de liefhebbers bereit op de Website van FCTwente.nl en op het Twente Forum (FCTwente.net) kun je naar hartelust napraten over deze wedstrijd.

FC Twente - NEC

Met NEC komt zondagmiddag de nummer tien van de Eredivisie op bezoek bij FC Twente in Enschede. Vooruitkijkend naar de thuiswedstrijd tegen NEC (20-02-2011) kunnen we stellen dat FC Twente in de vijf competitiewedstrijden van dit jaar slechts 2 punten heeft verspeeld en alleen de thuiswedstrijd tegen AZ met 1-2 heeft verloren. Omdat de tegenstander van zondag 20 Februari 2011, NEC, de laatste 4 uitwedstrijden nog niet heeft verloren (4 x gelijkspel) blijft he toppassen voor FC Twente.

Spandoeken als uitlaatklep

Wat te doen met spandoeken zoals: ‘Theo, gelukkig was het geen McLaren’ of ‘Geen gelul, gewoon 3-0’, Heracles-FC Twente. De discussie over wat wel en niet op een spandoek mag staan werd deze week nieuw leven ingeblazen toen Willem II besloot om diverse spandoeken over de KNVB niet weg te halen. Indirect werd met de teksten (‘Met een corrupte bond is de bal nooit rond’ en ‘Blom, hoe rijdt je Ferrari?’) verwezen naar scheidsrechterlijke beslissingen in het nadeel van Willem II, zoals twee rode kaarten voor verdediger Arjan Swinkels die beide achteraf geseponeerd werden. Spandoeken als uitlaatklep (Artikel op Depers.nl)

Ben trouwens wel benieuwd of er tijdens de thuiswedstrijd tegen Rubin Kazan nog spandoeken opduiken. Heb je nog geen kaart voor de thuiswedstrijd tegen Rubin Kazan? De kaartverkoop is in volle gang (FCTwente.nl)

Oguchi Onyewu legt ruzie met van Damme bij

We sluiten met nog een goed bericht af. Oguchi Onyewu heeft een oude ruzie met Jelle van Damme bijgelegd. De Amerikaanse verdediger van FC Twente heeft een aanklacht wegens racisme tegen de speler van Standard Luik ingetrokken (Link naar het Persbericht).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties