Nieuws

"Kost hem nog negentig euro, bal is nog steeds zoek."

"Kost hem nog negentig euro, bal is nog steeds zoek."

Afgelopen dinsdag bezweek FC Twente in een zenuwslopende penaltyreeks onder de druk en verloor van PEC Zwolle. De felbegeerde finaleplaats ging aan de neus van de Tukkers voorbij. Tomas Necid maakte de beslissende penalty, en wel op een heel bijzondere en gewaagde wijze. Necid scoorde middels een panenka. Dat probeerde hij op de training ook, echter had dit minder succes.

Tijdens de voorbereidingen op de halve finale oefenden de Zwollenaren het nemen van penalty's, zo ook Tomas Necid. "Op de training schoot hij hem hoog over, van het sportpark af", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp bij Binnenkant Paal. "Dat kost hem nog steeds negentig euro trouwens, want die bal zijn ze nog steeds aan het zoeken." vervolgt hij.

[google] Toen het er echt om ging, tijdens de penaltyreeks in de halve finale, was Necid succesvoller en bezorgde zijn team de finaleplaats. Dit leidde tot een groot feest, van bank tot in het uitvak. "Ik zag later pas terug dat het een Panenka was, want je zit op dat moment behoorlijk in spanning. Maar het was natuurlijk een wonderschoon doelpunt", besluit Nijkamp.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties