Nieuws

We kraken maar winnen wel

We kraken maar winnen wel

Na de overwinning op NAC Breda kan FC Twente zich richten op het Europa League-duel met Zenit Sint Petersburg. Achter de naam van Wout Brama staat nog een vraagteken (gaf aan door de enkel te zijn geklapt), en Zenit wist al wel de Russische supercup te winnen.

Is Koevermans van PSV de nieuwe de Zeeuw van Ajax? Theo Janssen (foto) staat vaak met zijn handen omhoog, we kraken maar winnen wel, dus op naar de thuiswedstrijd tegen de Russen. Come on Twente enschede!

Brama onzeker voor duel met Zenit

De onvermoeibare middenvelder Wout Brama hinkte na afloop van het met 2-0 gewonnen duel tegen NAC van het veld en gaf aan door de enkel te zijn geklapt. Brama speelde de wedstrijd overigens wel gewoon uit, maar kreeg gaandeweg het duel meer pijn. Maandag (07-03-2011) wordt bekeken in hoeverre het gewricht van de Tukker beschadigd is. Het treffen met Zenit Sint Petersburg, dat zich zondag verzekerde van de Russische Supercup, staat voor Donderdag 10-03-2011 op het programma.

Zenit wint Russische supercup

Zenit Sint-Petersburg heeft zondag de Russische supercup gewonnen. In de finale was Zenit, komende donderdag tegenstander van FC Twente in de achtste finale van de Europa League, met 1-0 te sterk voor CSKA Moskou. Aleksei Ionov was matchwinner voor de ploeg van oud-PSV'er Danko Lazovic door in de 71e minuut de enige treffer te maken.

Koevermans is de nieuwe De Zeeuw?

Volgens spits Danny Koevermans leverde de late winst tegen Excelsior meer op dan alleen drie punten.Koevermans dacht zaterdag te weten hoe het er aan toe zou zijn gegaan bij Twente, dat eerder op de avond met 2-0 van NAC Breda had gewonnen. "Die hebben met z'n allen staan juichen toen Excelsior vlak voor tijd 2-2 maakte. En dan winnen we toch nog. Dit is een mentale tik voor Twente", vertelde de aanvaller aan het AD.

Vorig seizoen waren het dezelfde uitspraken van Ajax spelers die telkens probeerden FC Twente uit de kast te lokken, en nu begint underdog PSV? Waarom underdog? Als je het nodig vind deze uitspraken te ventileren zul je wel banger zijn voor een naderende nederlaag en het verlies van punten dan dat je zeker bent van je eigen kunnen en een volgende overwinning. Zo´n wedstrijd of 8 (3x8=24 punten nog te vergeven) voor het einde van de Nederlandse competitie 2010-2011, is er nog niets aan de hand en kan het nog alles kanten op.

Op de redactie van FCTwente.nu zijn we er over eens dat het met FC Twente niet echt slechter zal gaan (Qua vertoond spel dan). Natuurlijk zal FC Twente nog punten verspelen, zolang het er maar 4 minder zijn dan PSV en 1 meer dan Ajax.

Twente kraakt maar wint wel

De frustratie over de onmacht van de laatste weken zit het nog diepst bij de vormgever van de ploeg, Theo Janssen (zie foto). De middenvelder ergert zich zichtbaar en tijdens de wedstrijden gaat zijn blik ook regelmatig vertwijfeld richting de bank. Zaterdag kwamen daar na de eerste 45 minuten ook nog eens wegwerpgebaren bij. Terwijl de rest van de ploeg al in de kleedkamer was, ging Janssen hevig mopperend in de dug-out zitten.

Het fantasieloze spel van achteruit tegen NAC had hem daarvoor al dusdanig geïrriteerd, dat hij gaandeweg de eerste helft de opbouw zelf maar op zich had genomen. In woord en gebaar nam hij overduidelijk de regie over. Twente ging er niet beter van spelen, maar de eenmansactie was alleszeggend. De opbouw van Twente verliep ook tegen het ultra-defensief ingestelde NAC weer zo traag en gebrekkig, dat er nooit snelheid en variatie in het spel kwam. En het vervelende voor Twente is dat hier geen sprake meer is van een incident.Aanvoerder Peter Wisgerhof oogt in balbezit al weken besluiteloos en met de komst van de Amerikaan Oguchi Onyewu naast hem werd het er zaterdag niet bepaald beter van. De twee speelden elkaar de bal toe onder het mom van 'dan ben ik er mooi vanaf'.

Onyewu ziet er indrukwekkend uit: hij is groot en sterk, kan koppen en ver ingooien, maar hij heeft een probleem: hij kan aan de bal niet zo heel goed voetballen en haalt daarmee al het tempo uit de aanvoer. Het was ook een raadsel waarom trainer Michel Preud'homme Onyewu verkoos boven Rasmus Bengtsson. De Zweed Bengtsson speelde woensdag in de beker tegen FC Utrecht een verdienstelijke wedstrijd en er was geen enkele reden hem uit de ploeg te halen. Preud'homme verdedigde zijn keus na afloop op een merkwaardige manier. Hij vond dat Onyewu een beloning verdiende op zijn eigen positie, omdat hij zich de laatste weken als linksback - een plek waar hij helemaal niet uit de voeten kan - dienstbaar naar het elftal had opgesteld. Alsof dit het niveau is waarop je middenin het seizoen nog even presentjes uitdeelt.

En bovendien was het toch echt Preud'homme zelf die Onyewu na zijn binnenkomst meteen liet verzuipen, terwijl hij op dat moment met Dwight Tiendalli, Bart Buysse en Thilo Leugers nog drie andere opties voor de linksbackpositie had. Door Onyewu voortdurend de hand boven het hoofd te houden, wekt Preud'homme sterk de indruk dat zijn eigen aankoop altijd moet spelen.

Wie ook voortdurend mag blijven falen is Marc Janko. De Oostenrijker leek na de winterstop heel even op te leven, maar die oprisping is van korte duur gebleken. Tegen NAC speelde de spits opnieuw zo slap en zwak, dat het leek alsof hij met de 23.000 toeschouwers in slaap was gevallen. Op de momenten dat de bal wel eens een keer op een fatsoenlijke manier wijze zijn voeten bereikte, deed hij er de raarste dingen mee. Twente had zaterdag nooit een kerel in de punt van de aanval. (Bron: PZC)

Bronnen: Novum, VI, PZC, FC Twente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties