Nieuws

Kritiek, hectiek maar ook rust

Kritiek, hectiek maar ook rust

De dag na het ontslag van Co Adriaanse als trainer van FC Twente heerste er rust op het trainingsveld in Hengelo, waar het leven verderging. Voorzitter Joop Munsterman kreeg een fikse draai om de oren in de landelijke media. En Steve McClaren bleef in Engeland, maar liet zijn zaakwaarnemers afreizen naar Twente.

Wie gistermorgen rondliep op het trainingscomplex in Hengelo trof amper opwinding aan. Niet op het veld en niet langs de zijlijn. Natuurlijk werd er gespeculeerd over de opvolger van Co Adriaanse. Dát de trainer zijn ontslag had gekregen, was amper nog onderwerp van gesprek. De storm was de avond ervoor al gaan liggen. De discussie ging wel over de belangrijkste kandidaat om Adriaanse op te volgen: Steve McClaren.

Over zijn enthousiasme, maar ook over zijn gebrek aan aandacht voor jeugdspelers en zijn koopgedrag.
Binnen de spelersgroep bestaat die angst niet. „ij is de beste trainer waar ik ooit mee heb samengewerkt”, zei Wout Brama de dag ervoor al. „Ik ben geen jeugdspeler meer”, sprak Ola John met een knipoog. Acht spelers van de huidige selectie werkten met hem samen in zijn eerste periode bij Twente. „De jongens die hem nog niet kennen, horen alleen maar goede verhalen”, aldus ‘nieuweling’ Willem Janssen.

De ploeg trainde twee keer onder leiding van de drie assistent-trainers. Op smartphones werd tussendoor het weer in Gran Canaria opgevraagd: 25 graden. De ploeg vertrekt vrijdagmorgen naar het eiland voor een trainingskamp, met of zonder hoofdtrainer.

De dag na het ontslag bracht wel Joop Munsterman en Aldo van der Laan van de Raad van Commissarissen de nodige hectiek.
Aan hen de taak om zo snel mogelijk een nieuwe trainer te presenteren. Ze zeggen geen haast te hebben, maar het is wenselijk dat de nieuwe oefenmeester er op het trainingskamp in Maspalomas bij is. Munsterman en Van der Laan onderhandelden met McClarens zaakwaarnemers Colin Gordon en Rob Jansen. Die laatste liet openlijk weten om de tafel te zitten met de clubleiding om over de Engelsman te praten. De gesprekken richtten zich puur op de toekomst, het tijdperk na Adriaanse.

De landelijke dagbladen blikten in de ochtend vooral terug en gaven Munsterman er flink van langs. De Twentse voorzitter, die jaren opgehemeld werd en niets fout kon doen omdat hij de club op de kaart had gezet, werd beschuldigd van mismanagement. Ook werd geconstateerd dat er veel is misgelopen bij FC Twente sinds Munsterman vertrok bij Wegener en zich volledig op de club is gaan richten.

Het sympathieke FC Twente oogde door de ontstane situatie in de landelijke media opeens wat minder vriendelijk. Want hadden de Tukkers dit vooraf niet moeten zien aankomen? Dat Munsterman door het stof was gegaan en meldde dat er een ‘inschattingsfout’ is gemaakt, deed niets af aan de kritiek. De voorzitter had er gisteren geen behoefte aan om te reageren op de negatieve publiciteit.

In Engeland waren sportzenders en - kranten de day after ook druk met de vacante plek bij FC Twente. Dat Steve McClaren in beeld is, wisten ze wel. Maar gisteravond rolde uit het niets ook de naam van de werkloze trainer Avram Grant door het land. De Engelsen zagen een strijd tussen de twee trainers wel zitten. De BBC en SkySports klopten in Enschede aan voor een reactie. Maar Van der Laan liet weten dat de Tukkers geen enkele belangstelling hebben voor Grant.

En Adriaanse zelf? Die liet ook de dag na zijn gedwongen vertrek uit Enschede niets van zich horen.

Bron: TCTubantia

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties