Nieuws

Kritiek op verdediger: "Hij grossiert in dekkingsfouten"

Kritiek op verdediger: "Hij grossiert in dekkingsfouten"

FC Twente speelde vrijdagavond, na een vrij turbulente week, in Tilburg gelijk tegen Willem II (2-2). De ploeg van trainer Alfred Schreuder kwam in Tilburg op een 2-0 achterstand door grote defensieve fouten van onder meer Robbert Schilder. Dankzij twee treffers van Hakim Ziyech kwamen de Enschedeërs langszij. De wedstrijd in het Koning Willem II Stadion symboliseerde de oude koers en de nieuwe koers van FC Twente.

"De wedstrijd zat, tegen de achtergrond van de recente gebeurtenissen, vol symboliek", schrijft Eddy van der Ley in zijn analyse voor TwenteSport.com. "Jerson Cabral symboliseerde de oude koers van FC Twente, de 18-jarige debutant Joachim Andersen de nieuwe koers."

"Cabral kwam, tegen een vorstelijk salaris, over van Feyenoord in de tijd dat de bomen bij Twente tot in de hemel groeiden. Hij raakte destijds geen knikker, liet zich verhuren, maar bekijkt wel iedere maand met een royale glimlach het afschrift van zijn bankrekening. Afzender: FC Twente. En dat tot juli 2016."

[google]Van der Ley is zeer kritisch over de ervaren Robbert Schilder, die zeer veel steken laat vallen de laatste weken. "Uitgerekend tegen zijn broodheer scoorde de grootverdiener binnen vier minuten twee keer. Maar ja, Robbert Schilder legde hem ook geen strobreed in de weg. Schilder maakt de laatste weken een onthutsend zwakke indruk, hij grossiert in dekkingsfouten. Al zag de hele defensie er, bij de omschakeling van de Tilburgers, wankelmoedig uit", vervolgt de journalist van het Algemeen Dagblad.

Door de financiële malaise maakt FC Twente veel gebruik van talenten uit de jeugdopleiding en dat lijkt goed uit te pakken. "Dat de 18-jarige Joachim Andersen in de 70ste minuut zijn debuut maakte in de hoofdmacht, symboliseert het ‘nieuwe’ FC Twente. Een club die talentvolle jeugdspelers de kans geeft en probeert te ontwikkelen tot interessante transferwaar. De Deen kwam in het veld voor de goed spelende Hidde ter Avest, met zijn 17 jaar ook al een exponent van de nieuwe koers", besluit Van der Ley lyrisch.

Stelling: Dico Koppers verdient een kans in plaats van Robbert Schilder.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties