Nieuws

Kuiper: "Dit voelt lekker"

Kuiper: "Dit voelt lekker"

Nicky Kuiper speelde gistermiddag voor het eerst in bijna anderhalf jaar tijd een volledige wedstrijd. De linksback van FC Twente deed mee met een ingelast oefenduel van Jong FC Twente tegen AGOVV (1-0).

„Dit voelt lekker, hoewel je in zo’n oefenduel niet volle bak hoeft”, reageerde Kuiper na afloop. „Wanneer ik voor het laatst een volledige wedstrijd gespeeld heb? Poeh, even denken... Dat moet ergens in 2010 geweest zijn, tegen Groningen volgens mij.”

Kuipers lezing klopt, op 3 november 2010 won hij met FC Twente thuis van Groningen (4-2). In diezelfde maand deed Kuiper nog mee in De Kuip (invalbeurt) en thuis tegen ADO Den Haag. In dat laatste duel viel hij uit met een zware knieblessure. Het kostte Kuiper, mede door nieuwe tegenslag, lang om weer terug op niveau te komen.

De 21- jarige verdediger is naar eigen zeggen fit genoeg om weer aan te sluiten bij de selectie van het eerste elftal. „Het is aan de trainer, maar ik ben er klaar voor. PSV-uit lijkt een mooi potje om mee te beginnen.”

Het oefenduel tegen AGOVV eindigde gisteren in een 1-0 zege (treffer Quincy Promes). De ploeg van trainer Patrick Kluivert bestond voor het merendeel uit spelers van de A- selectie. Zo stonden Boschker, Tiendalli, Röseler, Buysse en Plet aan de aftrap.

Bij Twente deed ook de Zuid-Afrikaanse proefspeler Nana mee. De middenvelder van Orlando Pirates, net 16 jaar oud, speelde een helft en maakte daarin een goede indruk.

Bron: Tubantia


online adverteren www.m4n.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties