Nieuws

Voorbeschouwing De Graafschap - FC Twente

Voorbeschouwing De Graafschap - FC Twente

FC Twente gaat zondag een altijd lastige uitwedstrijd tegemoet. De Tukkers gaan op bezoek bij de Graafschap uit Doetinchem dat momenteel op de 16e plaats staat in de competitie met 13 punten uit 19 duels.

Ondanks de positie van de Graafschap, en al vijf thuisnederlagen op rij, is deze wedstrijd voor FC Twente niet te onderschatten. De statistieken leren dat FC Twente vanaf 2001 slecht 1x heeft gewonnen in Doetinchem voor de competitie. De laatste overwinning dateert van 05-10-2002 toen Ellery Cairo pas in de 93e minuut de winnende treffen scoorde. Van de overige 6 wedstrijden (Graafschap speelde een aantal jaren in de Jupiler League) werd er 2x verloren en 4x gelijk gespeeld. Reden temeer om zondag na bijna 9,5 jaar eindelijk een keer drie punten mee te nemen naar Enschede.

Luuk de Jong

Voor Luuk de Jong is het een terugkeer op het oude nest. Luuk doorliep de jeugdopleiding van de Graafschap en scoorde uitgerekend zijn eerste eredivisiedoelpunt tegen FC Twente in het seizoen 2008-2009.De wedstrijd eindigde hierdoor in een gelijkspel. Deze wedstrijd kan Luuk wat terug gaan doen voor FC Twente. Hij verkeert in een bloedvorm met 5 doelpunten in de laatste twee wedstrijden waardoor hij momenteel clubtopscorer is en ook de jacht in heeft gezet op de huidige topscorer van Nederland, Bas Dost.

Wat deed de Graafschap in de transferperiode?

De Graafschap versterkte zich in aanloop naar de wedstrijd met Gil Vermouth. De Israëlische middenvelder komt over van 1. FC Kaiserslautern en speelt een half jaar op huurbasis in Doetinchem. Sjoerd Overgoor verliet juist zijn vertrouwde grondgebied om bij Go Ahead Eagles te gaan spelen. De 23-jarige middenvelder tekent na zijn huurperiode een contract voor één seizoen in Deventer.

Aanvang wedstrijd: 05-02-2012 om 14.30 uur
Stadion: De Vijverberg
Arbiter: Jack van Hulten

Doelpunten De Graafschap - FC Twente 2010-2011

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties