Nieuws

Lerin Duarte op de radar bij FC Twente

Lerin Duarte op de radar bij FC Twente

De verrichtingen van Lerin Duarte bij Heracles Almelo blijven niet onopgemerkt bij FC Twente.

De behendige en fysiek sterke middenvelder, die afgelopen zomer de overstap maakte van Sparta, wordt gevolgd door de buurman uit Enschede, met het oog op het nieuwe seizoen. Duarte kwam dit seizoen over als potentiele speler voor de toekomst, maar veroverde, mede door een blessure van Marko Vejinovic, al snel een basisplaats en is uitgegroeid tot een smaakmaker. Ook nu de Almelose club weer over een volledig fitte middenlinie beschikt, is Duarte nog steeds van grote waarde voor trainer Peter Bosz.

"Lerin ontwikkelt zich snel", zei Bosz kort voor het einde van de eerste seizoenshelft over de vooruitgang van Duarte. "Of het me verrast heeft? Ik wist wat hij kon, kende hem al uit zijn tijd bij Sparta. Het is een grillige speler die fysiek ook sterk is. Met zijn actie kan hij op het middenveld ruimte scheppen. Hij moet nog wel dingen verbeteren, zoals zijn korte pass. Die moet harder en strakker. Ik zie hem meer als een speler achter de bal, dan als aanvallende middenvelder." Bovendien is het karakter van Duarte tekenend. Toen Sparta een immense transfersom vroeg, wilde de middenvelder daar niet tegen procederen. "Hij wilde graag naar Heracles, maar eveneens uit de voordeur bij Sparta vertrekken. Dat hij zo is, siert hem."

TwenteSport

Klik hier om direct naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties