Nieuws

'Lousy lose' met 'sloppy defending'

'Lousy lose' met 'sloppy defending'

Na afloop van de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Feyenoord stond aanvoerder Andreas Bjelland FoxSports te woord. De verdediger was tevreden met de uitvoering van de nieuwe tactiek, maar constateerde ook dat er slap werd verdedigd bij alle drie de doelpunten.

"Ik denk dat we het Feyenoord heel erg moeilijk hebben gemaakt. Ze kregen een penalty, ik heb deze nog niet teruggezien op TV of het er ook echt één was, en scoorden uit de daaropvolgende corner. Na dat doelpunt hebben we veel kansen gecreëerd en misschien hadden we wel eerder moeten scoren en op voorsprong moeten komen. Het was uiteindelijk niet goed genoeg vandaag."

[google]FC Twente startte vanmiddag voor het eerst in een 5-3-2 formatie waar de afgelopen week in het geheim mee werd getest. "De nieuwe tactiek werkte heel erg goed, maar uiteindelijk is het een 'lousy lose'. We werden wat 'sloppy' (slordig) in de verdediging terwijl we de wedstrijd hadden moeten maken. We kregen het publiek lange tijd stil, speelden de bal goed rond en creëerden kansen, maar uiteindelijk was het niet effectief genoeg."

"We hebben erover gesproken, maar zoals je zegt als je dan verliest met 3-1 is het niet makkelijk te zeggen dat je een goede wedstrijd speelde. Je verliest de wedstrijd en uiteindelijk telt alleen de winst. We moeten als team nog groeien en dan met name in grote wedstrijden", besluit Bjelland het gesprek met Jan-Joost van Gangelen.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties