Nieuws

Luuk nog lang niet aan plafond

Luuk nog lang niet aan plafond

In de ArenA incasseerde Luuk de Jong met de gelijkmaker vlak voor tijd de beloning voor zijn goede wedstrijdmentaliteit. In de eerste helft kwam FC Twente er nauwelijks aan te pas tegen Ajax en werd De Jong voorin meestal van het kastje naar de muur gestuurd. Maar ver in de tweede helft kreeg de spits loon naar werken met de gelijkmaker in de 86e minuut.

„We kwamen eerst niet goed onder de druk van Ajax uit en hadden veel moeite om aan het voetballen te komen. Ik moest zoveel inspanning doen om aan de bal te komen, dat ik vaak te moe was voor een actie als ik hem eenmaal had”, aldus De Jong. „Na rust speelden we meer op de helft van de tegenstander en durfden we zelf te voetballen. Met de 1-1 hebben we gewoon een goed resultaat gehaald. En ik vind dat het ook een terechte uitslag is.”

De Jong werd op maat bediend door Peter Wisgerhof. „Op de training heb ik wel vaker dit soort ballen. Ik zag dat er ruimte was voor Luuk en Marc bij de tweede paal en de bal viel precies goed”, aldus de aanvoerder. „Na rust hebben we ons goed hersteld van de slechte eerste helft. Het is ook mooi om te zien dat we niet per se de betere ploeg hoeven te zijn om een goed resultaat te halen.”

Net als in de strijd om de Johan Cruijff Schaal kwam FC Twente er voor rust nauwelijks aan te pas. „Het eerste kwartier waren we echt niet goed”, vond Wout Brama. „Daarna hadden we de organisatie op orde, maar brachten we voetballend te weinig. In de tweede helft was het een ander verhaal en hebben we laten zien, dat we goed kunnen voetballen.”

FC Twente koestert het punt, dat als een bonuspunt wordt gezien. Brama: „Natuurlijk hebben we een beetje geluk gehad, dat de tweede goal van Ajax ten onrechte is afgekeurd. Maar uiteindelijk zijn wij de morele winnaar. Omdat we pas vlak voor tijd scoren, maar ook omdat we Ajax op afstand houden in de rangschikking. Ik denk dat we met dit resultaat wel bewezen hebben, dat we een ploeg hebben waarmee rekening moet worden gehouden in de titelstrijd.”

„Wij hebben een sterk collectief van slimme, goede, hardwerkende spelers, dat niet makkelijk is te verslaan”, vervolgt Brama. „Ik heb deze wedstrijd ook genoeg creativiteit gezien. Emir Bajrami speelde een goede wedstrijd, Ola John viel prima in en op rechts doet Roberto Rosales het verrassend goed. De mooiste aanval was misschien nog wel de combinatie door het centrum met Leroy Fer en Willem Janssen. Vorig jaar hebben we daar veel op getraind met de toenmalige trainer, die graag diepgaande spelers zag. Als Michel Preud’homme deze aanval ergens op een tv ziet, zal hij daar heel tevreden mee zijn.”

De huidige FC Twente-trainer Co Adriaanse was tevreden over het herstel van zijn ploeg na de mindere eerste helft. „Vooral in de eerste fase van de eerste helft hebben we geluk gehad dat Ajax er niet meer maakte. Als ze drie keer scoren is het een heel ander verhaal. Het is bij ons wel een trend, dat we in de tweede helft steeds beter worden. We kregen meer spelaandeel, drongen Ajax terug. Je kunt zeggen dat het conditioneel en mentaal goed zit bij ons.”

„We hebben vandaag bewezen, dat we op de been kunnen blijven in een van de lastigste, zoniet dé lastigste uitwedstrijd van het seizoen. We hebben veel jonge spelers met talent. Ola John, Steven Berghuis en straks ook weer Nacer Chadli. En niet te vergeten Luuk de Jong. Als je ziet wat hij nu al kan brengen. En dit is nog lang niet zijn plafond.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties