Nieuws

Luuk wilde Strootman helpen

Luuk wilde Strootman helpen

Kevin Strootman stelt dat Luuk de Jong hem wilde helpen in zijn strijd tegen de rode kaart in de topper tussen FC Twente en PSV. Volgens de international heeft de club uit Enschede er uiteindelijk voor gezorgd dat er bij de KNVB toch een belastende verklaring werd ingeleverd. Dat gaf Strootman gisteren aan na de behandeling van zijn beroep tegen twee duels schorsing.

Na twintig dagen kwam er vanochtend om half tien een einde aan de spraakmakende zaak rond de rode kaart voor Kevin Strootman tijdens de topper tussen FC Twente en PSV. Volgens de middenvelder van Oranje had slachtoffer Luuk de Jong geen belastende verklaring willen indienen. Het verhaal dat uiteindelijk belandde op de burelen in Zeist, zou het werk zijn geweest van de teammanager van de Tukkers. 'Dat heeft Luuk mij in elk geval verteld.'

Strootman zegt te begrijpen dat FC Twente hem niet wilde laten ontsnappen. 'Dat snap ik ook nog wel. Het is een concurrent van ons.' De PSV'er ageerde gisteravond tegen de twee duels schorsing (die eis bleef staan bij de beroepszaak) die hem zijn opgelegd na de door Kevin Blom uitgedeelde rode kaart.

Bij de behandeling door de commissie van beroep werd de verklaring getoond die De Jong meteen na de wedstrijd gaf aan Eredivisie Live. De aanvaller stelt daarin dat hij vol op de enkel is geraakt door Strootman. 'Ook dat begrijp ik', zegt de PSV'er. 'Luuk moet toch rechtvaardigen dat hij op de grond lag.'

Vanochtend om half tien heeft de commissie besloten dat de schorsing van Strootman wordt gehandhaafd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties