Nieuws

Machtsgreep FC Twente krijgt vorm

Machtsgreep FC Twente krijgt vorm

Terwijl het op het veld dit seizoen nog behoorlijk zoeken is voor FC Twente, lijkt de machtsgreep naar de Nederlandse top steeds meer vorm te krijgen.

De vooruitzichten zijn in Enschede gunstig. Op de spelersmarkt kunnen de Tukkers de concurrentie inmiddels aan met PSV. Waar het merendeel van de clubs in de Eredivisie bezig was met bezuinigen, stegen bij FC Twente de salarisuitgaven explosief, naar 29 miljoen euro. Daarmee heeft de club de Eindhovenaren bijna geëvenaard (32 miljoen).

Alleen Ajax (51 miljoen) is in staat meer te betalen, terwijl clubs als Feyenoord (twintig miljoen) en SC Heerenveen (vijftien miljoen) ver achterblijven. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, die eerder dit jaar in Voetbal International kampioensambities uitsprak, kan FC Twente al helemaal niet bijbenen. De salarisuitgaven van de Groningers bleven steken op elf miljoen euro.

Bron: VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties