Nieuws

Manchester City wil Tiote

Manchester City wil Tiote

Naast de belangstelling van Chelsea en Manchester United heeft ex-FC Twente speler Cheick Tiote zich nu ook in de kijker gespeeld bij Manchester City. Een overgang van de Ivoriaan kan gunstig uitvallen voor FC Twente dat een percentage heeft bedongen bij een eventuele doorverkoop van de middenvelder. Welk percentage is tot nog toe onbekend.

Tiote maakte 1,5 seizoen geleden de overstap van FC Twente naar Newcastle United omdat hij als bankzitter geen toekomst meer zag in Enschede. Destijds ontving FC Twente rond de 4 miljoen Euro voor hem. In en bij Newcastle kreeg Tiote wel het vertrouwen en ontpopte de robuuste middenvelder zich tot een ware sensatie in de Premier League.

De ontwikkeling van Tiote is bij de topclubs niet onopgemerkt gebleven en insiders verwachten dat Manchester City een bod aan het voorbereiden is van 30 miljoen Euro.

Tiote zelf blijft er nuchter onder en gaf eerder al aan bij Newcastle te willen blijven. Echter wordt verwacht dat Newcastle een bod van 30 miljoen Euro zal accepteren en Tiote wel moet verkassen.

Voor FC Twente kan de deal niet snel genoeg rond komen. De clubkas is nagenoeg leeg en versterkingen zijn meer dan gewenst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties