Nieuws

"Mannen te kritisch over vrouwenvoetbal"

"Mannen te kritisch over vrouwenvoetbal"

Het vrouwenvoetbal zit in de lift. De FC Twente Vrouwen slepen prijs na prijs binnen, beleven mooie successen en spelen volgend seizoen wederom mee in de Champions League. Daarnaast neemt Nederland voor het eerst in de historie deel aan het WK Vrouwenvoetbal. Dat heeft het Nederlandse vrouwenvoetbal helemaal een enorme opsteker gegeven.

"We zijn acht jaar geleden gestart met de Eredivisie voor vrouwen. Als je nu voor het eerst naar vrouwenvoetbal kijkt, dan kun je het niveau misschien niet helemaal goed inschatten. Maar als je kijkt naar waar we acht jaar geleden stonden en waar we nu staan, dan is het verschil gigantisch." vertelt Arjan Veurink in gesprek met NU.nl

Vaak wordt er volgens Veurink heel neerbuigend gedaan over vrouwenvoetbal. Het mag dan minder populair zijn dan mannenvoetbal, volgens de hoofdtrainer van de FC Twente Vrouwen komt het wel goed met de populariteit van het vrouwenvoetbal. Ongeacht de uitslag van de Oranje Leeuwinnen tegen Japan, zal het Nederlandse vrouwenvoetbal volgens Veurink een enorme boost gaan krijgen door de geschiedenis die deze maand is geschreven. "Je merkt dat nu het spel wat minder is, er heel kritisch naar wordt gekeken. Maar wat is je referentiekader als je niet vaak naar het vrouwenvoetbal hebt gekeken? Daarom is dit WK heel goed. Een volgende keer kan namelijk dit toernooi dienen als referentiekader, en niet het mannenvoetbal."

[google] Arjan Veurink geeft wel aan dat het erg belangrijk is om constant te blijven. Nu de stijgende lijn ingezet is, zal een daling heel nadelig uitpakken voor de populariteit van het vrouwenvoetbal. "Als Oranje er het volgende WK niet bij is, dan kun je in zekere zin weer opnieuw beginnen. De hockeyvrouwen werden ook serieuzer genomen nadat ze heel goed gepresteerd hadden. Dat kan ook gebeuren in het voetbal." besluit Veurink.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties