Nieuws

Marina Malafeev, vrouw van doelman Malafeev verongelukt

Marina Malafeev, vrouw van doelman Malafeev verongelukt

Vyacheslav Malafeev is getroffen door een tragedie. Aan de vooravond van het Europa League-treffen met FC Twente heeft de doelman van Zenit St. Petersburg zijn vrouw Marina Malafeev verloren. Marina Malafeev is vanmorgen vroeg om het leven gekomen bij een auto-ongeluk, ze laat twee kinderen na. Marina Malafeev was werkzaam als producer van de popgroep M-16.

De wedstrijd zal desondanks "gewoon" doorgaan, vertelt voetbalcommentator Jeroen Elshof vanuit Rusland (zie onderop deze pagina). Beide ploegen zullen met rouwbanden spelen en voor de wedstrijd zal er een minuut stilte gehouden worden. Dat was al de bedoeling in verband met de ramp in Japan.

De 32-jarige Malafeev, die vorig jaar zijn vader al verloor, verdedigt al twaalf jaar het doel van Zenit. Ook is hij doelman van het nationale elftal. De wedstrijd begint donderdagavond om 19.00 uur. FC Twente heeft op de clubsite haar diepste medeleven betuigt aan de familie Malafeev en de club FC Zenit St. Petersburg.

Marina Malafeeva was werkzaam als producer van de popgroep M-16. De leadzanger Dmitri Ribakov zat naast haar in haar Bentley coupé toen ze met hoge snelheid de macht over het stuur verloor. De bolide vloog volgens de politie 150 meter door de lucht en belandde in een boom. De bestuurster overleed ter plaatse, de passagier werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Vorig jaar overleed de vader van Malafeev ook al. In de periode daarna stond hij geruime tijd niet onder de lat om het verlies te verwerken.

Update: Uit respect voor overleden vrouw van Malafeev gaat Twente (Peter Wisgerhof) een mand rode rozen achter het doel neerzetten vlak voor de wedstrijd.

Update 2:
Het nieuws waar iedereen even stil van werd. De vrouw van Zenit-doelman Vyacheslav Malafeev verongelukte op de snelweg in Sint Petersburg. De dood van de beroemde echtgenote kwam hard aan in Rusland. Het was op de dag dat FC Twente een unieke prestatie leverde en de kwartfinale van de Europa League bereikte.

Uit respect voor de verongelukte Marina Malafeeva, de vrouw van de eerste keeper van Zenit. Voor de wedstrijd leggen de reserves van Twente een mand met rozen achter één van de doelen. Een even aantal, zo hoort dat in Rusland. Op de tribunes hangen spandoeken met steunbetuigingen aan de familie Malafeev. Arnold Bruggink, Marc Janko en Dwight Tiendalli maken een buiging, de Zenit-supporters in het nabijgelegen vak waarderen het. De rest ziet het eerbetoon van FC Twente niet.
Een minuut stilte volgt, voor de slachtoffers van de natuurramp in Japan. En voor Malafeeva (31). Als haar foto in beeld komt, volgt applaus.

De Tukkers horen het nieuws net voor het ontbijt. Het is even heel stil in de eetzaal van FC Twente. Op de site van Zenit staat dan een foto van Malafeeva (31). ‘Team tragedie’, staat erbij geschreven. De club betuigt doelman Vyacheslav, de kinderen Ksenia (7) en Maxim (5) en de familie hun medeleven. Niemand bij de club kan het bevatten, een jaar na de dood van zijn moeder, verongelukt zijn vrouw.

In Sint Petersburg heerst verdriet en ook in de rest van het land wordt geschokt gereageerd op haar dood. Iedereen kende de beroemdste voetbalvrouw van het land. Ze werd de Russische Victoria Beckham genoemd. Het drama gebeurt om vijf uur donderdagmorgen. Malafeeva komt terug van een feest en rijdt met haar Bentley over de ring van de stad. Naast haar zit Dmitri Ribakov, zanger van de band M-16. Zij is producer van de band, die vernoemd is naar haar (M van Marina) en haar man (16 is zijn rugnummer). De politie verklaart later dat ze met te hoge snelheid heeft gereden, het ijzelt en het is spekglad. In een bocht raakt ze de controle over het stuur kwijt. De auto vliegt door de lucht en komt tegen een boom tot stilstand. Haar bijrijder raakt zwaargewond.

Vanaf acht uur ’s morgens is het iedereen duidelijk dat het om Malafeeva gaat. De schok is groot. Vyacheslav en Marina vormden een beroemd stel. Succesvol, mooi en graag gezien. De Beckhams van Rusland. Hij geniet aanzien als keeper van Zenit en als tweede doelman van de nationale ploeg.

Zij als bloedmooie vrouw van de keeper, als dochter van een voetbalbobo en als zus van de internationaal scheidsrechter Bezborodov. ,,We hoorden het bij het ontbijt’’, zegt FC Twente-aanvoerder Peter Wisgerhof na de wedstrijd. ,,Dan ben je even stil. Je denkt aan je eigen team, het kan ons ook overkomen.’’ Middenvelder Wout Brama: ,,Het komt zo toch een beetje dichtbij. We kunnen er niets aan doen, maar je vraagt je op zo’n moment af: hoe reageer je als er zoiets gebeurt?’’ Theo Janssen haalt zijn schouders op: ,, Dit is misschien hard, maar er gaan elke dag mensen dood. Ik ken haar niet, ik ken hem niet. Het wordt anders als ze in je eigen team spelen. Maar hier heb ik niet zo veel mee.’’

De discussie of de wedstrijd wel of niet door moet gaan, laait na het ongeval wel even op. ,,Wat betekent een potje voetbal nu voor de spelers van Zenit? Hun ploeggenoot heeft zijn vrouw verloren’’, reageert German Zonin, oud-trainer van Zenit net na het ongeluk in de Russische media. ,, Alsof ze er nog zin in hebben.’’ Maar Zenit dient geen verzoek in om de wedstrijd uit te stellen. Ze piekeren er zelfs niet over. De spelers laten op het veld zien dat ze er volledig voor gaan.

,,Uitstel is niet ter sprake gekomen’’, vertelt Richard Peters, perschef van FC Twente. ,,Wij hebben meteen aangeboden om met rouwbanden te spelen. Die hebben we standaard bij ons.’’ Via een sms-alert brengt Twente de meegereisde fans en supporters op de hoogte van het drama. En betuigt de club de doelman, familie en de tegenstander van haar medeleven. (Bron: TCTubantia )

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties