Nieuws

Matchfixing in eredivisie

Matchfixing in eredivisie

In het kampioensjaar van FC Twente was er sprake van matchfixing. Spelers van Willem II zouden zijn omgekocht om wedstrijden met een aantal doelpunten verschil te verliezen. Door matchfixers uit Singapore kregen zij 100.000 euro per omgekochte wedstrijd betaald. [google]

Volgens de Volkskrant zijn de wedstrijden Ajax - Willem II (4-0) en Feyenoord - Willem II (1-0) verkocht. Toch verliep de tweede wedstrijd niet volgens plan, want de wedstrijd had met twee doelpunten verschil verloren moeten worden. Hoofdpersoon in het schandaal is speler Ibrahim Kargbo.

De KNVB gaat aangifte doen bij het Openbaar Ministerie. "Wij gaan alles doen wat binnen de mogelijkheden van een voetbalbond ligt om de onderste steen boven te krijgen." Ook Willem II reageert geschokt op de beschuldigingen. "Manipulatie past uiteraard niet bij de normen en waarden waar Willem II voor staat. Wij zijn ook van mening dat we manipulatie in de sport samen moeten bestrijden." De club geeft aan mee te willen werken aan een onderzoek.

FC Twente wist in het kampioensjaar met 1-3 te winnen bij Willem II. In de thuiswedstrijd won de landskampioen met 1-0.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties