Nieuws

Mathodo afgetest, volgend jaar nieuwe kans

Mathodo afgetest, volgend jaar nieuwe kans

Update: De stage van Eric Mathoho bij FC Twente krijgt geen vervolg. De Enschedese club gaat de Zuid-Afrikaanse verdediger geen contract aanbieden.

Mathoho liep enige tijd mee op proef bij de Eredivisionist en speelde met de Tukkers enkele oefenduels in de voorbereiding, maar kon de technische staf niet voldoende overtuigen van zijn kwaliteiten. De verdediger is inmiddels teruggekeerd naar zijn thuisland, waar Mathoho speelt voor Celtic Bloemfontein.

Overigens meldt het Zuid-Afrikaanse Kick-Off dat Mathoho na het seizoen terugkeert voor een stage bij Twente. Volgens de voorzitter zou Mathodo ook bij interesse van FC Twente het komende voetbalseizoen afmaken bij de Zuid-Afrikaanse club. De geruchten dat hij naar Israël zou gaan lijken dan ook uit de lucht gegrepen.

Mathodo genoot van stage bij FC Twente

Inmiddels is Erick Mathoho alweer terug bij Celtic Bloemfontein. De Zuid-Afrikaanse verdediger kijkt met genoegen terug op zijn stage bij FC Twente. 'Het was een mooie trip', zei Mathoho tegen Kickoff.com. 'Ik heb genoten van elk moment in Nederland. Het voetbal en de professionaliteit is top, en beter dan in Zuid-Afrika.'

FC Twente testte Mathoho zaterdag onder andere in de oefenwedstrijd van de beloftes tegen Achilles'29 (1-0). 'Ik speelde de hele wedstrijd centraal achterin en deed het volgens mij wel goed. Ook al speelde ik met nieuwe jongens en dat achterin juist communicatie noodzakelijk is.'

Mathoho weet nog niet of de stage een vervolg krijgt. Mich d'Avray, technisch directeur van Celtic Bloemfontein, wacht nog op een bericht uit Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties