Nieuws

McClaren al jaren gecharmeerd van John

McClaren al jaren gecharmeerd van John

Hij zag de voorbije jaren het ene na het andere talent vertrekken bij Sparta. Strootman, Falkenburg, Duarte; Joshua John (23) bekeek het allemaal met lede ogen. Ook hij stond al tijden te boek als talentvol. Maar op de een of andere manier kwam hij maar niet weg. „Er was altijd wel interesse, maar de juiste club zat er in mijn ogen nooit bij”, zegt John, die na zes jaar Sparta gistermorgen voor het eerst op het veld stond bij zijn nieuwe club, FC Twente.

Van de eerste divisie naar de top van de eredivisie: Joshua John vindt zichzelf dezer dagen terug in een compleet andere omgeving. „Ik wist dat het niveau hoger zou liggen, maar ik ben wel verrast dat het zó hoog ligt. Het gaat wel erg snel.”

Hij oogt nog wat timide na de eerste sessie. En die houding staat haaks op het beeld dat in de voor*bije weken van hem is ontstaan. John - geen familie van Ola - zou mentaal wat wankelmoedig in elkaar zitten. En, ook lastig zijn.

Onlangs raakte hij bij Sparta in opspraak na een ruzie met trainer Michel Vonk, die hem zonder pardon vanuit het trainingskamp in Portugal terugstuurde naar Nederland. „Dat akkefietje is in de media enorm opgeblazen”, vindt John.

„Ik ben helemaal geen moeilijke jongen. Ik ben juist heel rustig. Het verhaal ligt ook wat genuanceerder”, legt John uit. „Sparta wilde vanwege mijn salaris van mij af. In Portugal kreeg ik op een gegeven moment met de trainer een discussie op het veld. Toen waren Sparta en FC Twente al met elkaar in gesprek. En blijkbaar vond de trainer het beter om me dan maar meteen terug te sturen naar Nederland.”

Hoewel John niet uit de koker van Steve McClaren komt, is de oefenmeester al sinds zijn eerste periode bij FC Twente gecharmeerd van de snelle buitenspeler, die in Enschede een contract voor 2,5 jaar heeft getekend.

John wordt in eerste instantie gezien als een investering voor de breedte, die de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. „Voor een buitenspeler is Twente de ideale club. Maar ik heb wel een aanpassingsperiode nodig.”

TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties