Nieuws

McClaren en FC Twente rond

McClaren en FC Twente rond

FC Twente en de zaakwaarnemers van Steve McClaren zijn eruit bevestigen bronnen binnen de club. Steve is per direct aangesteld als Trainer van FC Twente en tekent een contract dat hem voor 2,5 jaar aan de club zal binden. Het nieuws wordt om 16 uur officieel bekend gemaakt.
McClaren zelf zit nog in het buitenland en zal zo snel mogelijk naar Nederland overkomen.

De 50-jarige Engelsman, van 2008 tot 2010 trainer in Enschede, staat nog altijd in hoog aanzien bij spelers, beleidsbepalers en supporters van FC Twente, veel hoger dan de ontslagen Adriaanse, die in juni 2011 nog met veel enthousiasme en klaroengeschal als opvolger van de naar Saudi Arabië vertrokken Michel Preud'homme was gepresenteerd.

Spelersgroep enthousiast
Binnen de spelersgroep van FC Twente zijn uitsluitend enthousiaste geluiden te horen over de terugkeer van McClaren. Niet alleen van de acht spelers, die eerder al bij FC Twente met de Engelsman werkten, maar ook van de overige spelers, die door hun ploeggenoten en assistent-trainer Alfred Schreuder een positieve indruk van de nieuwe FC Twente-trainer hebben gekregen.

Presentatie McClaren morgenmiddag

FC Twente wil Steve McClaren vrijdagmiddag presenteren als nieuwe trainer.

Op dit moment worden de laatste details uitgewerkt. McClaren vliegt donderdagavond naar Nederland en zal morgen zijn rentree maken in De Grolsch Veste, het stadion waar hij tussen 2008 en 2010 ook al werkzaam was. In zijn laatste seizoen leidde de Engelsman FC Twente naar het eerste kampioenschap uit de geschiedenis.

Na zijn presentatie reist McClaren de selectie van FC Twente achterna die vrijdagochtend vertrekt voor een achtdaags trainingskamp op de Canarische Eilanden. McClaren volgt in Enschede Co Adriaanse op, die dinsdag na een dienstverband van een half jaar werd ontslagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties