Nieuws

McClaren: "Heracles geeft nooit op"

McClaren: "Heracles geeft nooit op"

Steve McClaren heeft sinds zijn terugkeer bij FC Twente de nodige critici al weer te weten overtuigen. Na twee wedstrijden behaalden de Tukkers onder de Engelsman zes punten uit twee wedstrijden en is het ouderwetse 'Twente-voetbal' weer teruggezen naar de Enschede. Daar moet de titelkandidaat het vrijdagavond opnemen tegen Heracles Almelo.

De derby der Tukkers is volgens McClaren een mooie test voor zijn manschappen. "Wedstrijden tegen Heracles zijn altijd speciale duels", begint de opvolger van Co Adriaanse tegenover Voetbal International. "FC Twente heeft het vaak moeilijk tegen Heracles en ze doen het ook dit seizoen goed in de Eredivisie. Een team dat boven zichzelf uitstijgt."

"Ik heb de wedstrijd tegen PSV (1-1, red.) van zondag bekeken en zag PSV goed spelen maar de wedstrijd niet beslissen", vervolgt McClaren. "Heracles geeft echter nooit op en pakte uiteindelijk toch nog een punt. Ze spelen prima voetbal en het wordt voor ons zeker niet makkelijk. Dit is een mooie test voor ons team." Eén van de aankopen Wesley Verhoek kampt nog met een lichte blessure en moet de clinch met de Heraclieden laten schieten. Mogelijk zal Glynor Plet wel voor het eerst in actie komen namens Twente. Saillant detail: de boomlange spits kwam vorige winter nog over van de komende opponent.

McClaren heeft vertrouwen in Plet. "Glynor is een speler die wil leren. Hij realiseert zich wat voor een kans hij bij FC Twente krijgt. Zijn manier van voetballer spreekt me aan, een speler met lengte en een goede techniek." Ondanks de lovende woorden wou de gentleman niet uitlaten of Plet zal debuteren tegen zijn vorige werkgever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties